Tenis

[ Izvor: Mediji ]

02. 08. 2024. 09:42 0

Poslednja Marijeva teniska želja će oduševiti sve Srbe

Uvek su bili odlični teniski prijatelji i veliki rivali, pa je i poslednja teniska želja Endija Marija bila upravljena prema Novaku Đokoviću. Na pitanje izveštača argentinskog portala "Klej" (šljaka na engleskom), koji bi san želeo da njegovi najveći suparnici ostvare, Britanac je rekao:

- Da Novak osvoji zlatnu medalju u Parizu. To mu mnogo znači, svaki put kada igra za svoju zemlju, vidi se koliko je bitno za njega. Bilo bi fantastično kada bi mogao da osvoji olimpijsko zlato - rekao je Mari.

Mari je dodao i da su njegove najvažnije partije u karijeri bile baš protiv Đokovića, jer ga je savladao u borbi za prvi gren slem trofej, na Ju-Es openu 2012, kao i za prvi pehar na Vimbldonu, 2013.

Endi je poslednji meč u karijeri odigrao u dublu. Zajedno sa Denijem Evansom poražen je u olimpijskom četvrtfinalu od Tejlora Frica i Tomija Pola sa 6:2, 6:4.

- Ionako nikada nisam ni voleo tenis - oprostio se u svom stilu britanskog humora.

Naravno, to je bila šala, a ono što je stvarno mislio, rekao je na konferenciji za medije:

- Dao sam sve što sam mogao u karijeri. Sigurno je bilo stvari koje bih drugačije uradio, ali bilo je veoma teško osvajati gren slem titule u vreme tenisera koji su bili bolji od mene - zaključio je bivši teniser.

Nema sumnje da Mari misli na onaj neverovatan finiš 2016, kada je igrao sve što je mogao, i pobeđivao, i na kraju na završnom Mastersu savladao Đokovića u finalu i preoteo mu broj 1. Na žalost, cena je bila previsoka, uskoro je morao na prvu operaciju kuka i više nikada nije zaigrao ni približno nekadašnjem kvalitetu.

U istoriji će ostati zapisano da je nekoliko godina bio član velike četvorke, da je jedini u vremenu vladavine Novaka Đokovića, Rafaela Nadala i Rodžera Federera uspeo da se popne na svetski vrh, da je osvojio tri gren slema, bio šampion Dejvis kupa i jedini u istoriji dva puta osvojio zlatnu medalju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati