Tenis

Direktno.rs

09. 06. 2024. 19:28 1

Alkaraz posle velikog preokreta osvojio RG!

Karlos Alkaraz novi je šampion Rolan Garosa. Španac je u velikom finalu savladao Aleksandra Zvereva sa 3:2 u setovima (6:3, 2:6, 5:7, 6:1, 6:2) i tako stigao do svoje treće gren slem titule.

Razvoj događaja u ovom meču podsetio je i na Novakove pobede na ovogodišnjem turniru, pre nego što ga je povreda sprečila da nastupi u četvrtfinalu, a mladi Španac je, baš poput našeg tenisera pokazao i veliki mentalnu snagu kada je bio u rezultatskom zaostatku posle tri odigrana seta.

Alkarazov trijumf znači i da se Španac probio na drugo mesto na ATP listi, Novak Đoković će od sutra biti trećeplasirani.

Počelo je brejkovima na obe strane, videlo se da su i jedan i drugi bili prilično nervozni i nesigurni u uvodnim minutima meča, a prvi koji je došao do svoje prepoznatljive igre bio je Alkaraz, koji je vezao tri dobijena gema, poveo sa 4:2 i do kraja seta nije dozvolio Zverevu da uzvrati - 6:3.

Maratonski gem je obeležio početak drugog seta, Alkaraz je uspeo da spasi tri brejk-lopte, ali je Zverev u ovaj deo igre ušao sa mnogo više samopouzdanja i to je vrlo brzo počelo da dolazi do izražaja.

Nemac je uspostavio potpunu dominaciju na terenu i od 1:2 došao do 6:2, za izjednačenje u setovima.

I u trećem setu je Zverev dobio pet gemova u nizu, s tim da je tada bio u težoj situaciji, s obzirom da je Alkaraz prethodno uspeo da stekne brejk prednosti i povede sa 5:2. Međutim, Zverev od tog trenutka kreće na sve ili ništa i pravi veliki preokret za vođstvo od 2:1 u setovima.

Bio je Alkaraz uzdrman u tim trenucima, njegov govor tela nije pokazivao da je spreman da uzvrati zahuktalom Zverevu, delovao je pomalo i uplašeno, ali početkom četvrtog seta Nemac gubi koncentraciju posle jedne sporne sudijske odluke na njegovu štetu. To je Španac umeo da iskoristi, brzo je napravio brejk, pa zatim još jedan i tu je priča u četvrtom setu bila završena.

Ušlo se u set odluke, u kom opet Alkaraz prvi stiže do brejka, ali je Zverev imao sjajnu šansu da mu odmah uzvrati. Međutim, Nemac je propustio dve vezane brejk-lopte, opet je bio i ljut na sudije zbog još jedne odluke na njegovu štetu i Alkaraz je poveo sa 3:1.

Malo je nedostajalo da Španac u sledećem gemu napravi još jedan brejk i praktično već tada reši meč, ali se Zverev izvukao, smanjio na 3:2 i produžio svoju nadu.

Imao je Nemac brejk-priliku i za izjednačenje u sledećem gemu, nije je iskoristio, a onda je ušao u novu raspravu sa sudijama i već smo videli u prethodnim setovima kako se to odražava na njegovu igru.

Alkaraz je poveo sa 4:2, a onda je Zverev potpuno izgubio ritan, čemu su doprinela i dva fantastična poena španskog tenisera koji je stigao do novog brejka i ostalo mu je još samo da na svoj servis završi posao u ovom finalu, što je i učinio.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Doručak na travi

Zoran Živković [02.09.2024.]




Video dana

Beba uspavala tatu

Anketa

Da li će lista "nepodobnih" za ulazak u Srbiju ostati na snazi?

Rezultati