Tenis

[ Izvor: Mediji ]

11. 05. 2024. 15:08 5

Debakl Nadala u Rimu

Poljski teniser Hubert Hurkač plasirao se u treće kolo mastersa u Rimu, pošto je u meču druge runde počistio sa terena Španca Rafaela Nadala, rezultatom 2:0 (6:1, 6:3).

Stvari očigledno ne funkcionišu za Rafu. Pokušao je Španac sve, izjavio je i da je zadovoljan nakon trijumfa u meču prvog kola, ali je već u narednom duelu u "večnom gradu" doživeo bolno prizemljenje.

Nije loše krenulo po osvajača 22 grend slem titule. Već u prvom gemu je imao šest brejk lopti na servis poljskog tenisera, nije ih iskoristio, ali je makar osvojio svoj prvi servis gem (1:1). Međutim, u nastavku je usledila propast nekada moćnog tenisera, pogotovo na šljaci.

U naredna četiri gema je uspeo da osvoji svega pet poena, Hurkač je napravio dupli brejk i stigao na korak do osvajanja uvodnog dela igre (5:1). Mogao je Nadal da se makar malo vrati, imao je dve prilike da oduzme servis rivalu, nije uspeo, pa je "bombarder iz Vroclava" rutinski došao do prednosti (6:1).

Nije se situacija previše promenila ni u nastavku meča. Nadal je nekako izvukao prvi gem, ali je već u sledećem pretrpeo brejk (2:1), koji je Hubert čuvao bez ikakvih problema, uglavnom osvajajući gemove bez izgubljenog poena.

Jeste Rafa dobijao gemove na svoj servis, ali nije bio ni blizu brejka, da bi Poljak trijumf potvrdio u devetom gemu drugog seta, kada je brejknuo Rafu (6:3) i završio sve za sat i po vremena igre. Publika je očekivala spektakl, ali je Rafa daleko od ozbiljnog nivoa.

U narednom kolu će Hurkač igrati protiv Tomasa Martina Ečeverija, koji je rezultatom 2:0 (6:3, 7:5) savladao Tijaga Sejbota Vajlda.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati