Tenis

[ Izvor: Mediji ]

18. 04. 2024. 15:40 1

Podvig Lajovića: Plasirao se u četvrtfinalu Barselone

Srpski teniser Dušan Lajović plasirao se u četvrtfinale ATP tirnira u Barseloni pobedom protiv 11. nosioca, Alehandra Davidoviča-Fokine. Lajović je pobedu slavio nakon tri seta, rezultatom 7:6, 3:6, 6:1 posle dva i po sata borbe.

Počelo je razmenom brejkova. Lajović je izgubio prvi gem, ali je već u drugom i on oduzeo rivalu poen na njegov servis. A zatim u četvrtom gemu zadao novi udaravc i poveo 3:1.

Davidovič-Fokina je vratio brejk u petom gemu, tek da bi u osmom Lajović došao do trećeg brejka u setu i prilike da servira za 1:0. Davidovič-Fikina je spasio jednu set loptu i napravio brejk kojim je produžio prvi set. Imao je i brejk loptu u 11. gemu, ali je prvi set na kraju rešen u tajbrejku.

Lajović je u tajbrejku gubio 5:3, spasio četiri set lopte i propustio dve pre nego što je na kraju, nakon sat i 17 minuta igre osvojio prvi set.

I drugi set je doneo ranu razmenu brejkova. Davidovič-Fokina je poveo 2:0, ali je Lajović uzvratio. Set je prelomljen u osmom gemu kada je Davidovič-Fokina napravio novi brejk i nakon toga servisom uveo meč u treći set.

Lajović je bio odličan u odlučujućem setu. Napravoop je dva brejka i rezultatom 6:1 okončao ovu borbu što mu je donelo plasman u četvrtfinale.

U četvrtfinalu će Lajović igrati protiv boljeg iz meča u kome se sastaju četvrti i 16. nosilac - Aleks de Minor i Artur Fis.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Gotove za tili čas

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati