Tenis

[ Izvor: Mediji ]

22. 03. 2024. 08:50 2

Italijani provociraju Novaka: Na istorijskom minimumu je...

Čuveni italijanski list "Gazeto delo Sport" tvrdi da se nešto baš loše dešava u pozadini Novaka Đokovića, u svetlu nešto slabijih rezultata ove sezone.

Novak je najbolji teniser svih vremena, pa se došlo do toga da kada tri meseca ne osvoji titulu svi odmah govore o ogromnom padu. U trenutku kada je igrao "samo" polufinale Australijan opena ne prestaje da se priča o tome da se nešto baš loše dešava.

Tekst "Gazete" bi trebalo uzeti sa rezervom jer je ovaj list nedavno promenio uredničku strukturu i postao mnogo, mnogo provokativniji nego ranije. Uostalom, isti ovaj list je nakon poraza Đokovića od Janika Sinera krunisao Italijana kao kralja. Do kraja Završnog turnira u Torinu ga je Đoković savladao i osvojio titulu.

Sve ovo je zaboravljeno, a sada se mediji utrkuju da Đokovića pošalju u penziju ili "bace pod kamion". Istina je da je Đoković u slabijoj formi, ali to ne znači da je njegovo vreme prošlo. Ipak, pročitajte tekst koji sadrži brojne greške na koje ćemo vam ukazati.

- Možda su sada oni najbliži njemu zabrinuti zbog njegovog neuobičajenog manjka apetita "kanibala" koji deluje prazno i traži motivaciju. Možda je to do odsustva arhi-rivala Nadala i Federera, možda zbog talasa mladih tenisera zbog kojih se oseća kao riba na suvom u 37. godini... Činjenice govore za sebe: Đoković ne pobeđuje više i sada je i njegovo prvo mesto na ATP listi - pisao je italijanski list.

Otišli su toliko daleko da Novaka nazovu "potpuno praznim i punim sumnji", primetićete da ovakav narativ nije postojao kada je Rafael Nadal bio van terena jer je on nekako uvek posmatran sa sažaljenjem, ali i poštovanjem kao borca. Najbolji ikada nije dobio to poštovanje, pa su naveli "da višđe ne zna kako da pobeđuje".

Dobro je postaviti pitanje motivacije, ali spočitavati Novaku da ne zna kako da je pronađe je pravi apsurd.

- Možda su sada oni najbliži njemu zabrinuti zbog njegovog neuobičajenog manjka apetita "kanibala" koji deluje prazno i traži motivaciju. Možda je to do odsustva arhi-rivala Nadala i Federera, možda zbog talasa mladih tenisera zbog kojih se oseća kao riba na suvom u 37. godini... Činjenice govore za sebe: Đoković ne pobeđuje više i sada je i njegovo prvo mesto na ATP listi - navode Italijani.

- To nije idelna situacija ako se uzme u obzir da Nole brani veliki broj poena na šljaci, uključujući 2.000 na Rolan Garosu koji je osvojio prošle godine. I dalje nije jasno šta je njegov plan: trenutno trenira u Monte Karlu što će nas navesti na to da će igrati na ovom mastersu, ali od izvora iz njegovog kruga može da se čuje da je njegova motivacija na istorijskom minimumu. Fizički i dalje nije na najboljem nivou, rezultati poslednjih mečeva nisu mu dali da uđe u ritam, dok i mentalno ne deluje previše dobro. Izrazi lica u prvim mesecima godine jasno govore - napisali su Italijani.

Netačno su napisali da je Đoković 404 nedelja na vrhu sveta, a od ponedeljka je stigao do 417. Ali, ko još broji rekorde. Sigurno je da će Đoković smanjiti mečeve koje igra, smanjiti broj turnira, ali to ne znači da će se na bilo kom grend slemu pojaviti bez motivacije. Prosto sada su u međuvremenu prioritet druge stvari.

- Postaje sve teže i teže, ali ja i dalje volim ovaj sport i još uvek se takmičim na najvišem nivou. Još uvek sam broj jedan, tako da trenutno osećam da želim da nastavim dalje, da nastavim da pokušavam da napravim više istorije. Još je daleko do razmišljanja o Olimpijskim igrama u Los Anđelesu, ali pomisao na to me, naravno, uzbuđuje. Voleo bih da igram to, ali još uvek ne mogu da se posvetim tome - rekao je Đoković početkom marta.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati