Tenis

Direktno.rs

24. 01. 2024. 15:20 2

Alkaraz eliminisan sa Australijan opena!

Karlos Alkaraz, glavni izazivač Novaka Đokovića u Melburnu, eliminisan je u četvrtfinalu Australijan opena! Njega je u četvrtfinalu savladao Nemac Aleksander Zverev sa 6:1, 6:3, 6:7 (2:7), 6:4.

Alkaraz je "prespavao" prva dva seta, probudio se u završnici trećeg, ali nije uspeo da se izvuče iz izgubljene situacije i napravi ogroman preokret.

Svi smo očekivali sjajan meč na "Rod Lejver areni" i veliku borbu dvojice sjajnih tenisera, ali je ove srede igrao samo jedan - Aleksander Zverev. Od samog starta Nemac je nametnuo svoju igru i o svemu se pitao na terenu.

Od prvih osam poena sedam je osvojio Zverev, stigao do brejka i nastavio da dominira do kraja prvog seta oduzevši Špancu još jedan servis gem.

Pribrao se Alkaraz u drugom setu, imao dve brejk lopte pri vođstvu od 3:2, ali ih nije iskoristio. Umesto toga Zverev je već u narednom gemu stigao do brejka, vezao četiri gema i poveo sa velikih - 2:0 u setovima.

Tada je situacija postala još teža za drugog igrača na svetu. Četvrti gem bio je koban po Alkaraza u trećem setu. Zverev je preciznom igrom stigao do novog brejka, poveo sa 3:1 i delovalo je da je tada meč konačno prelomljen. Međutim, Zverevu je ruka zadrhtala kada je pri rezultatu 5:3 servirao za plasman u polufinale. Alkaraz se vratio iz ponora, iskoristio brejk loptu i smanjio na 5:4.

Uspeo je Španac i da se domogne taj-brejka. A u njemu je još jednom pokazao od kakvog je materijala, dozvolio je Zverevu samo dva poena, slavio sa 7:2 i smanjio na 2:1 u setovima.

Borba je počela tek u četvrtom setu. Zverev se momentalno oporavio od šoka posle izgubljenog trećeg seta, došao do brejka, ali je u narednom gemu istom merom uzvratio Alkaraz.

U nastavku nije bilo ni brejk prilika, obojica igrača bili su samouvereni prilikom servisa. Tako je bilo sve do rezultata 4:4 kada je Alkaraz servirao i ponovo zakazao. Osvojio je Španac samo jedan poen i omogućio Zverevu da još jednom servira za trijumf. Ovoga puta Nemac nije posustao i to ga je odvelo među četiri najbolja u Melburnu.

Protivnik Zverevu u polufinalu biće Rus Danil Medvedev.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati