Tenis

22. 01. 2024. 10:56 2

Kecmanović nije uspeo, Alkaraz je prejak! (VIDEO)

San srpskog tenisera Miomira Kecmanovića o plasmanu u četvrtfinale Australijan opena prekinuo je drugi reket sveta Karlos Alkaraz.

Španac je pobedio Srbina u osmini finala prvog grend slem turnira u sezoni sa 3:0. Po setovima je bilo 6:4, 6:4, 6:0, a meč na "Rod Lejver areni" trajao je jedan sat i 50 minuta.

Napravio je Miomir velike stvari u Melburnu, pobeđivao je redom Vatanukija, Štrufa i Tomija Pola, ali protiv moćnog Alkaraza nije mogao ništa. U prva dva seta je pružio dostojan otpor, dok je u trećem "počišćen" sa terena.

Dvostruki grend slem šampion je prvi set odigrao bez greške. Jedini brejk je napravio u trećem gemu, kada je pritisnuo servis Kecmanovića, stigao do dve brejk lopte i prvu je pretvorio u vođstvo od 2:1.

Kasnije je bez problema osvajao svoje servise, Srbin se stabilizovao kada je u svojim servis gemovima, pokazao je "zube”, ali Španac je materijalizovao svoj brejk i sa 6:4 zatvorio ovaj deo igre.

U drugom setu se Kecmanović držao do 3:3, a onda u sedmom gemu strahovit pritisak Alkaraza na njegov servis i brejk. Došao je Španac do 15:40, a onda je viđen možda i najlepši poen na meču, duga razmena, sjajni udarci sa obe strane i na kraju maestralan bekhend drugog igrača planete, za 4:3.

Miomir je u devetom gemu spasio set loptu na svoj servis, ali Alkaraz u desetom nije propustio šansu, pa je i ovaj period rešio u svoju korist rezultatom 6:4.

Alkaraz nije želeo da stane u nameri da sve ovo završi u tri seta. Žestoko je krenuo u treći set I odmah oduzeo servis Miomiru. Brutalni Alkaraz je napravio brejk i u trećem gemu, koji je završio čudesnim poenom i to je bio početak kraja za Srbina. Kecmanović je vrlo brzo bio "počišćen" sa terena, pa je Alkaraz proslavio očekivani trijumf.

Alkaraz će se u četvrtfinalu sastati sa Nemcom Aleksandrom Zverevom, koji je posle maratona pobedio Britanca Kamerona Norija sa 3:2 u setovima.

Drugi četvrtfunalni pas u donjoj polovini kostura čine Rus Danil Medvedev i Poljak Hubert Hurkač.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati