Tenis

M. Z.

23. 11. 2023. 20:28 1

Kecmanović slavio, Srbija na korak do polufinala!

Naš teniser Miomir Kecmanović posle velike borbe je savladao Džeka Drejpera sa 7:6 (7:2), 7:6 (8:6), zahvaljujući čemu je Srbija povela protiv Velike Britanije u četvrtfinalu Dejvis kupa sa 1:0.

Došla je tako naša selekcija na korak do megdana sa Italijom u polufinalu, a tamo može da se plasira već posle singl mečeva. Da bi se to i desilo, potrebno je da Novak Đoković savlada Kamerona Norija.

Pomalo neočekivano selektor Viktor Troicki je izabrao da Miomir Kecmanović izađe na megdan Džeku Drejperu u prvom meču četvrtfinala Dejvis kupa između Srbije i Velike Britanije, ali se to ispostavilo kao odlična odluka. Mladi Beograđanin je savladao momka iz Londona i poveo Srbiju ka okršaju sa Italijom, koja je prethodno eliminisala Holandiju sa 2:1. Značilo bi to novi okršaj Novaka Đokovića i Janika Sinera, koji su nedavno vodili uzbudljive borbe u dva meča na završnom mastersu u Torinu, ali o tom potom...

U meču koji je kvalitetom bio na mnogo višem nivou nego što je njihov trenutni rejting (54. i 60. mesto ATP rang liste) Kecmanović je odigrao sjajno i pokazao da je izuzetno koncentrisan doputovao u Malagu, uprkos seriji od četiri uzastopna poraza. U drugom međusobnom okršaju revanširao se Drejperu za ovogodišnji poraz u Lionu i utabao stazu Đokoviću na putu ka polufinalu.

Najbolji srpski i svetski teniser dosad je triput igrao sa Norijem i svaki put bio uspešniji, pa se očekuje da overi prolaz u narednu rundu.

Iako je Drejperov prvi servis prosečno iznosio oko 200 kilometara na sat, Kecmanović se uspešno branio, a čak i svojim servisom protivniku stvorio više problema nego ovaj njemu.

Prvi set rešen je u taj-brejku sa ubedljivih 7:2 za našeg tenisera, ali je Miomir mogao i ranije da povede. Prve brejk lopte imao je pri vođstvu 4:3 i 40:15, potom i dve na 5:4, međutim, Britanac je hrabrom igrom uspeo da se odbrani i produži trajanje prvog seta. Ali, ne i da ga reši u svoju korist.

U drugom su obojica tenisera nastavili da igraju na visokom nivou, pa je u pojedinim momentima dugih razmena udaraca delovalo kao da na terenu gledamo tenisere iz Top 10. Sve su stizali i igrali daleko iznad svog nivoa. Kecmanović, ipak, na nešto višem.

Uspeo je srpski teniser da ostane smiren na 5:6 i sigurnim servisom dođe do još jednog taj-brejka, a onda ga i pored 0:2 i drame jer je ispustio prednost 5:2 (5:5) ponovo reši u svoju korist - 8:6.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati