Tenis

M. Z.

10. 06. 2023. 18:07 2

Iga Švjontek odbranila titulu na Rolan Garosu

Poljakinja Iga Švjontek treći put u karijeri je osvojila titulu na Rolan Garosu.

Najboja teniserka sveta je u finalu savladala Čehinju Karolinu Muhovu sa 6:2, 5:7, 6:4 za dva sata i 48 minuta igre i tako odbranila titulu u Parizu.

Švojntek je ušla kao veliki favorit u meč za trofej protiv Muhove. Poljakinja se već radovala u glavnom gradu Francuske 2020. i 2022. godine, za razliku od rivalke kojoj je ovo bilo prvo grend slem finale u karijeri.

Veliko iskustvo Poljakinje došlo je do izražaja na startu meča za trofej. Muhova je dozovolila brejk već u prvom servis gemu, a Švjontek ubrzo povela sa 3:0. Do kraja prvog seta 43. na svetu Muhova dozvolila je favoritkinji još jedan brejk, za konačnih 6:2.

Preslikana situacija i na početku drugog seta. Ponovo je Švjontek došla do ranog brejka i i imala ubedljivih 3:0. Izgledalo je tada da će se dvostruka šampionka "prošetati" do nove titule, ali je Muhova zaigrala bolje, napravila prvi brejk na meču i izjednačila na 3:3.

Ušli smo u veoma uzbudljivu završnicu seta. Potpuno se razigrala Muhova i napravila brejk za 5:4. Imala je Čehinja gem na svoj servis za izjednačenje, ali je Švjontek uzvratila ribrejkom. Nastavila je Čehinja seriju brejkova i ponovo imala priliku da svojim servisima okonča set, što joj je uspelo iz druge šanse.

Kulminaciju drame videli smo u trećem odlučujućem setu. Prvi brejk u njemu napravila je Muhova, ubrzo povela sa 2:0, ali je Švjontek uzvratila osvojivši dva uzastopna gema. Do drugog brejka u setu stigla je Čehinja u sedmom gemu, ali je Poljakinja uzvratila ribrejkom i izjednačila na 4:4.

Uspela je Švjontek da u narednom gemu prekine seriju brejkova i dođe na samo gem od odbrane titule. Muhova je popustila pod ogromnim pritiskom, izgubila servis gem, a najbolja na svetu mogla da započne sa slavljem.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati