Tenis

[ Izvor: Mediji ]

04. 06. 2023. 16:51 1

Novak rutinski do četvrtfinala Rolan Garosa!

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Rolan Garosa pobedom nad peruanskim igračem Huan Pablom Variljasom u tri seta 6:3, 6:2 i 6:2 za sat i 59 minuta.

Novak nije dozvolio neo veće iznenađenje igraču koji je u prethodna tri kola pobeđivao mečeve u po pet setova i posle preokreta.Nole će u narednom kolu igrati protiv Rusa Karena Hačanova, koji je bio bolji od Italijana Lorenca Sonega sa 3:1.

Za razliku od prethodnog meča protiv Davidovič Fokine, koji je bio prilično naporan i trajao je tri sata i 36 minuta, iako je Novak dobio u tri seta, u ovom Nole nije izgubio mnogo energije, što je baš ono što mu je bilo neophodno.

Ujedno je ovako dominantnom partijom Đoković poslao i jaku poruku rivalima da će od njega tek videti najbolje izdanje u mečevima koji slede.

Novak se već na startu meča suočavao sa brejk loptom, ali Peruanac nije uspeo da je pretvori u brejk. Nakon toga je Novak došao do 4:0 i servirao je za 5:0, ali je onda rival napravio seriju od dva uzastopna gema i imao je brejk loptu za treći, čime bi vratio i drugi brejk. Tada je Novak uspeo da se izvuče, a posle jednog fenomenalnog poena čak je i prozvao publiku i stavio ruku na uvo i pitao "da vas čujem sada?".

To je ujedno bilo i najzanimljivije što smo mogli da vidimo na ovom meču, gde je Novak imao žargonski rečeno "otaljavanje posla". Brzo nakon te situacije je osvojio prvi set, a onda je u drugom i trećem bio još ubedljiviji i pobeda se ni u jednom momentu nije dovodila u pitanje.

Novak sada ima dan pauze, a u utorak će na megdan Hačanovu, sa kojim se do sada sastajao devet puta i vodi 8:1 u pobedama.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati