Tenis

Direktno.rs

18. 05. 2023. 16:35 3

Nadal najavio KRAJ KARIJERE

Španski teniser Rafael Nadal, kao što se očekivalo, objavio je da propušta Rolan Garos. Ali je takođe i objavio planove za penziju.

- Nažalost, neću moći da igram na Rolan Garosu. Nisam ja doneo tu odluku, već moje telo. Neću igrati narednih meseci. Nadam se da ću biti spreman za Dejvis kup. Želim da igram u 2024. godini, zdrav koliko je moguće i da uživam u toj godini koja će biti poslednja u mojoj karijeri. I da se oprostim na način koji želim - rekao je Nadal.

Jasno je da je ovo teška odluka za čoveka koji je osvojio 22 grend slem trofeja, od čega 14 na Rolan Garosu, a jedini je pored Novaka Đokovića koji je osvajao po dva trofeja na svakom gren slemu.

- Dobro sam, ali tužno. Teniski sam i dalje na visokom nivou, ali fizički nisam. Moram to da prihvatim i da idem napred. Ima mnogo stvari u životu zbog kojih uživam. Treba da budem zahvalan na svim lepim stvarima koje su mi se desile. Iako moja glava to ne želi, telo mi je zasad reklo "dosta". Ne znam šta će biti sledeće godine, neke stvari ne mogu da kontrolišem. Biće teško da budem konkurentan na slemovima, nisam iracionalan čovek. Ali nisam ni negativan. Pokušaću da sebi dam priliku da se opet takmičim na najvišem nivou za titule.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati