Tenis

Direktno.rs

29. 01. 2023. 14:39 20

Ivanišević o Novakovom besu: Šokiran sam! Kad te prostreli...

Goran Ivanišević često je na udaru Novaka Đokovića. Usred meča, kada je nervoza, naš as u ludilu i besu sve iskali na svog trenera...

Ivanišević je emotivno doživeo titulu u Melburnu. Mnogo toga su zajedno pregrmeli na ovom turniru, ali titula je bila slatka.

- Novak je neverovatan. Nema kraja njegovoj ludosti u pozitivnom smislu. Kad te prostreli pogledom... Ne mogu da to opišem rečima. Bio sam šokiran, posebno protiv Dimitrova. 'Ajde dva prva kola, ali posle sam se baš uplašio, ali Novak nije hteo da se povuče. Svako bi to uradio na njegovom mestu, ali ne i on - rekao je Ivanišević.

Našalio se potom.

- Stalno pričamo, ali on je sjajan. Čovek je osvojio 10 Australijan opena. Trenutno je Srbija - Španija 22:22, to je kao rukomet, da vidimo šta će biti dalje.

Svašta je Novak pričao, ali je trpeo Goran, viši cilj je postojao.

- Znao sam da će biti teško, a ako će mu biti lakše da mi kaže sve, neka kaže, ali uslov je da pobedi! Nema veze, šta god da mi kaže - OK je. Računaju se samo titule! Impresionirao me je njegov forhend. Dosta smo radili već u predsezoni, od kada se povredio morao je da bude još agresivniji, a ovo su najbolje dve nedelje tokom kojih je udarao ovako dobro forhend!

- Još dve-tri godine mislim da može da traje trka između Rafe i Novaka. Mladi igrači su sjajni, ali njih dvojica... Sada smo bili na Novakovom, ali u Parizu idemo na Rafin teren. Rukometni meč se nastavlja kod Rafe kući. Njih dvojica guraju jedan drugog. Mislim da će Stefanos jednog dana osvojiti grend slem. Sve je ovo vrlo emotivno, bile su ovo dve emotivne nedelje za njega, ali i sve nas!

Sve je sada podređeno Parizu.

- Jedva čekamo Rolan Garos, samo da njih dvojica budu zdravi. Puno je lakše igrati nego trenirati nekoga. Drugačije su emocije. Kao teniski zaljubljenik ovo je strašna stvar za tenis šta je Novak napravio!

Uporedio je Đokovića sa velikim klubom.

- Nole vam je Real Madrid, a kada te Real Madrid zove da mu budeš trener... kada radiš sa Novakom to je 24 sata nervoza, stalno se nešto događa. Još nisam svestan da je on sve ovo napravio. Meni je čast što sam sa Novakom, učim od njega, jezik nam dosta pomaže, dosta je bolje kada svi pričamo istim jezikom. Ali kad me prostreli pogledom, nije lako! Emocije su ogromne. Kada on dođe i vidiš da sve mora da izbaci iz sebe, trpeo je puno toga, ali cela atmosfera... Bojao se kako će ga ljudi primiti ovde, ali već u Adelejdu je sve bilo dobro. Sve je prošlo super. Šta je uradio, 22 titula, 10 Australijan opena...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 20

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati