Tenis

[ Izvor: Mediji ]

28. 01. 2023. 12:27 4

Arina Sabalenka šampionka Australijan opena

Arina Sabalenka osvojila je Australijan open pobedom nad Elenom Ribakinom u finalu prvog grend slema sezone 2:1, po setovima 4:6, 6:3,6:4.

Posle dva sata i 28 minuta na Rod Lejver areni u Melburnu 5. teniserka sveta uspela je da pobedi 25. i tako dođe do prve grend slem titule u karijeri, 12. titule ukupno.

Pobeda joj donela 2.000 poena i više od dva miliona dolara, koliko je nagrada za pobednike u singlu, i u ženskoj i u muškoj konkurenciji.

I dok je Ribakina na putu do titule izgubila samo jedan set i to u trećem kolu od Danijel Kolins, Sabalenka je do finala u Melburnu došla bez izgubljenog seta ove godine.

Pre AO osvojila je turnir u Adelajdu, a u Melburnu pobedila Martincovu, Rodžers, Mertens, Benčič, Vekić i Magdu Linet u polufinalu.

Sabalenka ima 24 godine i 11 titula do ove, dva puta je bila u polufinalu US opena i jednom Vimbldona. U Melburnu, do ove godine, u pet pokušaja nikada nije stigla dalje od osmine finala. U karijeri je zaradila 12,3 miliona dolara.

U pojedinačnoj konkurenciji ostalo je da se odigra još jedan meč, koji je na programu u nedelju od 9.30 časova po srednjeevropskom vremenu.

U finalu AO u muškoj konkurenciji Novak Đoković će za svoju desetu titulu u Melburnu igrati protiv grčkog tenisera Stefanosa Cicipasa. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati