Tenis

Direktno.rs

25. 01. 2023. 12:34 0

"Bio sam povezan za mašine": Nole opisao detalje oporavka

Novak Đoković je demonstrirao silu u četvrtfinalu Australijan opena, u kom nije ostavio ni promil šanse Andreju Rubljovu, pa ga je savladao sa 6:1, 6:2, 6:4.

Posle meča intervjuisao ga je Džim Kurijer, koji kao da je vodio identičan razgovor onom od pre dva dana, kada je Novak takođe uništio rivala, tada domaćeg tenisera Aleksa de Minora.

- Rekao si da je meč protiv De Minora bio najbolji, da li je sad ovaj meč preuzeo primat? - upitao je Kurijer.

- Rangirao bih ga kao broj 2, ali blizu je toga da bude najbolji. Ne mogu da budem zadovoljniji tenisom koji pružam, iskreno, igram jako dobro u ovim uslovima i na ovom terenu, rekao sam već ovo mnogo puta - istakao je Novak odmah nakon velikog trijumfa.

Osvrnuo se Kurijer i na vremenske uslove koji nisu bili idealni, pa je upitao Đokovića kako se snalazi po jakom vetru i neobično hladnom vremenu za ovo doba godine u Melburnu.

- Moraš da se adaptiraš, nije bilo tako vetrovito oko 18 časova kada sam se zagrevao. Onda je počelo da duva na ovom kraju terena, imaš jak vetar u leđa, igraš sa mnogo pritiska, biraš udarce i moraš da ih otvaraš drugačije. Bilo je mnogo tesnih gemova, Andrej je sjajan igrač i protivnik, imam tonu poštovanja za njega. Jedno je zamišljati igru, a potpuno drugo egzekucija na terenu. Našao sam svoj najbolji tenis, zato sam najzadovoljniji - kaže Đoković.

Kurijer je podsetio na to da Novak nije trenirao određenim danima, istakavši da je tako štedeo telo, a nakon toga ga je upitao kakva mu je rutina tokom dana pauze.

- Da budem iskren, bio sam povezan na mašine više nego što sam bio sa ljudima tokom ove nedelje... Bio sam vezan za mašine i za krevet... Davao sam sve od sebe, tražio sam bilo kakav fidbek kroz sve mašine na ovoj planeti da bih isprobavao i testirao izdržljivost svoje noge. Očigledno je to bila dobra odluka. Nedostaje tenis tokom pauze, naravno, ali je važno biti pametan i mudar kada je stanje tela u pitanju, naročito u ovim uslovima. Važnije je oporaviti se i spremiti se za sve ovo.

- Bilo je neverovatno gledati te na ovom putu, da dođeš do 10. grend slem polufinala ovde. Ako me matematika služi, imaš devet titula. Prilično si dobar kad dođeš do ove faze? - kroz osmeh je upitao Kurijer.

- Da, tako je. Pokušaću da nastavim. Da nastavljam da budem dobar - fokusirano je odgovorio Novak.

Đoković igra protiv momka kome će to biti prvo polufinale u karijeri, pa je Kurijera zanimalo šta misli o Tomiju Polu, s kojim se do sada nije susretao, a Novak je bio vrlo kratak.

- Sreli smo se danas u svlačionici. On nema šta da izgubi, igra prvo grens slem polufinale, znam njegovog trenera, dugo je na ATP turu. Moram da budem spreman, mentalno i psihološki. Mislim da imam dobru šansu da prođem - odgovorio je.

Na pitanje da li se seća prvog polufinala, Đoković je kroz osmeh rekao:

- Da, na US Openu, ali sam igrao posle finale protiv Rodžera i izgubio. Hajde da mu damo jedan veliki aplauz. Želim da ga izazovem na skijašku trku, ali za par godina. Lepo je što uživa u životu sada, on je jedan od najvećih, veliki pozdrav i njegovoj porodici. Voleo bih još nešto da kažem, danas je rođendan mom fizioterapeutu. Nije tu, pobegao je u svlačionicu. I mojoj mami srećan rođendan, bio je juče. Volim te mama. Želim da kažem samo... Roditelji su posebni, ali i Miljan fizioterapeut je prošao mnogo toga, prošao je pakao. Od jutra do mraka je tu, hvala mu veliko! - rekao je Novak, a onda otpevao rođendansku pesmu mami Dijani, uz pratnju hiljada navijača sa tribina, i tako na najbolji mogući način najavio polufinale i nastavak pohoda na 22. grend slem titulu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati