Tenis

Direktno.rs

23. 01. 2023. 15:11 1

Samo se u moje povrede sumnja, pašće mnoge maske!

Novak Đoković je odigrao svoj najbolji meč na ovogodišnjem Australijan openu i u osmini finala savladao Aleksa De Minora sa 6:2, 6:1, 6:2. Ono što najviše raduje sve koji su gledali meč je da mu povreda zadnje lože koja ga je mučila od početka turnira, ovoga puta nije zadala nikakve glavobolje.

Đoković se osvrnuo posle meča na ubedljivu pobedu protiv australijskog tenisera.

- Ne znam da li je to najbolji tenis ikada, ali jeste najbolji ove sezone. Drago mi je da kako napreduje turnir, biće teži mečevi, drago mi je da sam uspeo da pobedim, da se osećam odlično po pitanju kretanja, sve u svemu savršen meč za mene - rekao je Đoković.

Potom se osvrnuo i na povredu koja ga je mučila u prethodnim mečevima.

- Idemo dan za danom, radimo mnogo stvari, iscrpljujuće da se bude na mnogo različitih tretmana i mašina, ali je bilo neophodno da bih mogao da igram. Drago mi je da je telo odgovorilo kako je htelo, danas nisam osećao nikakav bol. Nekada se osećaš dobro, nekada ne toliko. Nisam hteo da slavim prerano, jer ne znam kako će sutra reagovati telo, ali ono što sam osetio danas je fantastično. U tom trenutku nije izgledalo da će se desiti da sam ovde, ali sam zahvalan. Imao sam iskustva sa ovakvim stvarima u karijeri, znam da mi telo odgovara dosta dobro, ali istovremeno je bilo situacija kada je nekada odgovaralo odlično, a sledeći dan ne toliko. Nastaviću da pokušavam da napredujem.

Otkrio je i koliko je problem sa povredom uticao na kretanje tokom ovog meča.

- Neki pokreti su uticali, promene pravca. Mogu da osetim razliku definitivno, morate da prihvatite da imate određenu dozu bola. Moja najveća briga je što bi neki pokret mogao da izazove povredu. To je bilo teško ranije, ali kada pogledamo večerašnji meč igra je bila mnogo bolja kada se manje brinem, kada ne moram da kalkulišem da li idem na neku loptu ili ne.

Reagovao je i na priče da folira povredu.

- Sumnje ostavljam njima, ti koji sumnjaju neka sumnjaju i dalje. Sumnja se samo u moje povrede, a kada se neki drugi igrači povrede oni su žrtve, a ja sam onaj koji se pretvara. To je veoma interesantno, znate o kome se radi. Nemam neki osećaj da ja moram nekome nesto da dokažem, imam snimke od ove godine, MRI, ultrazvuk, to su sve dokazati. Da li ću to objaviti na mrežama, u dokumentarcu ne znam. Zavisi kako se osećam. Ne zanima me sta ljudi pričaju i misle. Samo se nastavlja taj narativ oko mene koji je drugačiji od drugih igrača. Navikao sam na to i to mi daje dodatnu snagu - bio je ljut Đoković aludirajući verovatno na drugačiji tretman koji ima Rafael Nadal kada je povređen.

On je potom nastavio u istom tonu.

- Padaće još mnoge maske, pogotovo maske koje su se stvorile u poslednje dve godine koje su se stvorile sa ovom situacijom. To me zanima da vidim.

Osvrnuo se i na odnos sa De Minorom.

- Nemam ja nikakav odnos sa njim, poštujem ga kao rivala i kolegu, nemam problem da se javim njemu i njegovom timu, porodici, da čestitam kada neko to zasluži. Nemam nikakvu komunikaciju sa njim, on je pokazao šta misli o meni, kakav odnos da tražim sa njim.

Potom je objasnio i svoju praksu da ne trenira uizmeđu mečeva.

- Još ćemo videti da li ćemo da nastavimo sa rutinom netreniranja između jer to za sada funkcioniše kako treba. Naznake su odlične, ali neću još da slavim.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati