Tenis

M. Z.

18. 11. 2022. 00:00 0

Novak saznao rivala u polufinalu završnog mastersa

Američki teniser Tejlor Fric pobedio je u poslednjem kolu Zelene grupe Feliksa Ože-Alijasima sa 7:6, 6:7, 6:2 i tako je obezbedio plasman u polufinale završnog mastersa.

Bila je to prava borba za polufinale. Obojica su zaista dali ono najbolje što imaju. Amerikanac je imao jače nerve i na kraju obezbedio plasman među četiri najbolja i okršaj protiv Novaka Đokovića.

U prvom setu uopšte nije bilo brejk lopti. Ože-Alijasim je čak i stekao prednost na startu taj-brejka pošto je mini brejkom poveo 1:0. Ali je Fric momentalno vratio mini brejk, potom i poveo 4:2, čime je praktično prelomio taj-brejk koji je dobio 7:4.

Prve brejk prilike pojavile su se u drugom setu. Imao ih je Kanađanin, i to čak tri u jednom gemu, od čega dve vezane. Ipak, spasao se deveti igrač sveta i sačuvao servis. To su bile jedine brejk lopte i ponovo je odluka padala u taj-brejku. Bilo je mnogo preokreta, a ovog puta se bolje pokazao Feliks Ože-Alijasim koji je dobio taj-brejk 7:5 i izborio treći set.

Taman kada je izgledalo da će i u trećem setu odlučivati taj brejk, Tejlor Fric je došao do brejka. U šestom gemu Amerikanac je došao do prve brejk lopte na meču. Ali nju je spasao Ože-Alijasim, kao i narednu. Dobio je i treću Fric. Kanađanin se nametnuo u poenu, imao udarac za poen. Ali je forhend izbacio u aut i praktično sebi sahranio nade da može u polufinale.

Fric je zauze drugo mesto u Zelenoj grupi, iza Kaspera Ruda i u polufinalu će igrati protiv Novaka Đokovića, dok Rud očekuje boljeg iz meča Cicipas - Rubljov.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati