Tenis

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

16. 11. 2022. 15:20 1

Đoković u polufinalu Završnog mastersa!

Najbolji srpski teniser Novak Đoković pobedio je 2:0 (6:4,6:1) Rusa Andreja Rubljova u drugom kolu grupne faze Završnog mastersa u Torinu. Ovom pobedom Đoković je obezbedio polufinale u Torinu.

Osim što je Novak bio izuzetan tokom čitavog duela, pomoć je imao i od samog Rubljova koji je u završnici prvog seta doživeo mentalni pad iz kojeg nije pronašao izlaz.

Bio je to vrlo brz početak susreta budući da su obojica dosta sigurno servirala. Nije bilo većih razmena sve do nekih petnaestak minuta duela. Potom je Novak osećao momente kako da napadne sjajan forhend rivala. Rubljov je bivao dosta agresivan, pa su se tako iz toga proizvele pojedine greške koje su Novaku donosile priliku da pritisne.

U 10. gemu, usledila je prva brejk, a ujedno i set lopta i to u korist Novaka. Fenomenalnim riternom, Đoković posle 35 minuta uspeva da osvoji set. Zaista je bilo vrlo bitno da srpski teniser iskoristi svoju prvu šansu na susretu i uspeo je. Đoković je maestralno servirao. U 17 navrata je pogađao prvi servis, a ono što je impozantno jeste kakav je učinak imao nakon toga – 17 dobijenih poena!Besneo je Rubljov u finišu prvog seta. Lansirao je lopticu, bacio reket, za šta je opomenut i ljutito je otišao na "hlađenje".

Umeo je ranije da se restartuje na taj način, ali ovog puta spram sebe je imao raspoloženog Novaka Đokovića kojem je apsolutno sve išlo od ruke. Ritern je bio sjajan, anticipacija takođe, a i prvi servis je bivao perfektan. Kada se na to doda Rubljovova psihološka situacija koja je potekla od završnice prvog seta, onda Rus nije imao šta da traži u drugom. Rani brejk je Đokovića odbacio dalje od protivnika i do kraja rival nije uspeo ni u kom segmentu da mu parira, pa mu je tako srpski teniser uzeo još jedan servis čime mu je zapečatio sudbinu.

Novak protiv Medvedeva u poslednjem kolu neće imati imperativ pobede, ali nema sumnje da će ići na tako nešto.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati