Tenis

[ Izvor: Mediji ]

15. 11. 2022. 16:18 0

Nadal potpuno van forme, ponovo izgubio

Kanadski teniser Feliks Ože-Alijasim pobedio je Španca Rafaela Nadala rezultatom 2:0 (6:3, 6:4) i tako drugog tenisera sveta doveo nadomak ispadanja u grupnoj fazi završnog mastersa u Torinu! Bio je ovo četvrti duel pomenutih tenisera i drugi trijumf Ože-Alijasima koji sada čeka ishod duela Kasper Rud - Tejlor Fric kako bi znao svoju konačnu sudbinu i šansi za plasman u polufinale.

Kao i sam Nadal koji se nalazi u bezizlaznoj situiaciji. Naime, Rafa je u prvom kolu izgubio od Frica i ukoliko Rud slavi to znači da Nadal ne ide u polufinale. Norvežanin će u tom slučaju imati dve pobede. Fric i Ože- Alijasim po jednu, ali i bolji međusobni skor od Španca.S druge strane, ukoliko Fric slavi onda u celu priču ulazi matematika i set količnik. Nadalu igra samo to da Fric dobije Ruda sa 2:0 u setovima i što ubedljvije u gemovima, a da i on to isto uradi prekosutra takođe protiv Norvežanina. Pritom i Fric mora da pobedi Ože-alijasima u 3. kolu.

Nadal je već na startu meča imao dve brejk šanse koje nije iskoristio. Zatim još dve u sedmog gemu, da bi mu se u narednom sve obilo o glavu. Iako je imao vođstvo od 40:0, Rafa je dozvolio rivalu da uzme brejk za 5:3 i zatim odservira za vođstvo u prvom setu.

Kanađanin je na krilima sjajnog finiša prvog seta uzeo brejk i na startu drugog i poveo je sa 3:1. Malo je falilo da i u petom gemu uzme još jedna brejk i ranije završio posao, ali je trijumf samo prolongiran za nekoliko minuta kansije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati