Tenis

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

05. 10. 2022. 09:24 1

Hoće li Novak igrati na AO? Stižu DOBRI signali

Novak Đoković je prošle godine proživeo pakao i torturu u Australiji, gde je bio zatočen nekoliko dana u hotelu užasa sa migrantima, a na kraju mu posle čitave sage sa suđenjem zabranjeno da učestvuje na Australijan openu, gde mu je onemogućeno da brani titulu.

Đoković je dobio medicinsko izuzeće i vizu za dolazak u Australiju, iako nije bio vakcinisan, pošto je preležao koronavirus neposredno pre toga. Međutim, stvorila se fama oko njegovog dolaska u Australiju, poslužio je i kao oruđe u političkoj borbi, pa su se na kraju kola slomila na njemu.

Ipak, na izborima je došlo do smene vlasti, Australija je dobila novo rukovodstvo, koje je navodno spremno da Novaku da zeleno svetlo da se vrati u Australiju.

Podsetimo, Novak je u januaru deportovan iz zemlje i prema zakonu u Australiji, onemogućeno mu je da se vrati naredne tri godine zbog toga.

Ipak, to može da se promeni ukoliko ministar za imigraciju Australije pristane na izuzeće. Pošto je Aleks Hok, ministar koji je deportovao Novaka smenjen, postoji velika šansa da novi ministar Endrju Džajs omogući Novaku da napadne 10. Australijan open.

Direktor Australijan opena Kreg Tajli dao je dobre naznake da bi Novak mogao da igra. On je u Melburnu bio na jednom biznis ručku, gde su ga ispitivali i novinari, a tom prilikom je rekao da su na dobrom putu da najbolji igrači sveta igraju u Australiji.

- Na dobrom smo putu da se vrate svi vrhunski igrači. Sada smo u drugačijoj situaciji nego pre devet meseci, mislim da je sasvim drugačije okruženje sa ljudima koji slobodno putuju širom sveta i nadamo se da ćemo imati sve najbolje igrače ovde u januaru.

Ministar je takođe kontaktiran da povodom pitanja da li će pustiti Đokovića u Australiju, ali nije želeo da komentariše to.

Đoković se poslednji put oglašavao oko australije u maju tokom Rolan Garosa.

- Da, čuo sam vesti da se promenila vlast u Australiji. Ali, ne znam ništa o tome da li će mi viza biti vraćena ili će mi biti dozvoljeno da se vratim u Australiju.

U Australiji neće biti Rodžera Federera, koji se nedavno zvanično penzionisao, ali direktor Australijan opena veruje da će Rodžer u nekom momentu doći na ovaj turnir u drugačijem svojstvu.

- Neće biti ovde u januaru, ali ćemo ga vratiti u nekom svojstvu - rekao je Tajli.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Uhvatiću te kad tad

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati