Tenis

[ Izvor: Sportske.net ]

01. 10. 2022. 20:17 0

Tel Aviv: Novak otišao u finale!

Novak Đoković savladao je Rusa Romana Safiulina sa 2:0, po setovima 6:1, 7:6(3), nakon sat i 34 minuta igre i plasirao se u finale turnira u Tel Avivu. Srpski as je fantastično započeo meč i sjajno čitao servise Safiulina. Već u prvom gemu na servis Rusa naš teniser je stigao do 0:40 i napravio brejk. Stigao je Srbin do iste prednosti i u narednom servis gemu Safiulina, ali je 104. igrač na svetu uspeo da dođe do izjednačenja u gemu, međutim Đoković je na kraju ipak stigao do novog brejka.

U međuvremenu sedmi igrač na planeti bez problema je osvajao gemove na svoj servis za velikih 5:0. Do kraja seta Safiul je uspeo samo da se upiše na semafor i izbenge "krompir".Situacija na startu drugog setu bila je drugačija. Rus je zaigrao mnogo bolje i nije dozvoljavao Đokoviću nove brejk lopte, dok se Đoković mučio sa servisom i dozvolio Safiulinu dve brejk prilike u šestom gemu, ali ne i brejk za 3:3 na polovini seta. U nastavku meča Đoković se konsolidovao i došao do odlučujućeg brejka pri rezultatu 4:4 i tako došao na korak od trijumfa, ali je onda slabo odservirao i dozvolio brejk protivniku.

Zbog toga je Novak morao da sačeka taj-brejk kako bi stigao do pobede. U njemu je Srbin na iskustvo stigao do poslednjeg gema u meču. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Uhvatiću te kad tad

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati