Tenis

Direktno.rs

25. 09. 2022. 17:03 2

Nole krenuo dobro, pa stao: Poraz na Lejver kupu

Novak Đoković izgubio je od Feliksa Ože-Alijasima sa 6:3, 7:6 u meču Lejver kupa. Tim sveta sada vodi protiv Tima Evrope sa 10:8, pred poslednja dva meča koja vrede tri boda, kao i svi nedeljni.

Đoković je odlično počeo meč i poveo sa 2:0, ali je uz dve Novakove duple, Feliks uzvratio. Kanađanin je potom preuzeo kontrolu nad mečom, bio je briljantan na riternu, dok je Đoković "tresao" ručni zglob desne ruke - nadajmo se da nije u pitanju ništa ozbiljno.

Nije imao rešenja sa osnovne linije Đoković, a Ože-Alijasim je u sedmom gemu spasao brejk loptu, da bi potom u osmom napravio brejk i ubrzo poveo u setovima (6:3).

Bio je u padu Đoković, vodio je Kanađanin sa 3:1 u drugom setu, a Federer je savetovao Novaka da nekako izbegne insajd-aut forhend rivala.

Uz Feliksove greške i dobar ritern, Novak vraća brejk - i to bez izgubljenog poena - a onda i spasava 15-40 u narednom gemu, i prelazi u vođstvo (4:3).

Nije bilo brejka u nastavku seta, pa se otišlo u taj-brejk. U njemu je mladi Kanađanin bio mnogo bolji, rešio je ovaj deo igre u svoju korist sa 7:5 i tako došao do velike pobede.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati