Tenis

[ Izvor: Sportklub ]

30. 06. 2022. 21:11 1

Nadal uz izgubljen set pobedio Litvanca

Drugi nosilac na Vimbldonu Rafael Nadal plasirao se u treće kolo pošto je savladao Rikardasa Berankisa 3:1 (6:4, 6:4, 4:6, 6:3). Ponovo je Rafa izgubio set, ali ipak je opravdao ulogu favorita protiv 106. tenisera sveta i nastavio san o kalendarskom slemu. Međutim, nije da nema razloga za brige.

Ne samo što je Litvanac uzeo set, već je imao dobre šanse da uzme i prvi i drugi set. U prvom je propustio brejk loptu kod 2:2, a kapitulirao je tek u 10 gemu, kojim je Španac i uzeo set i poveo 1:0. U drugom setu je Berankis prvi došao do brejka, vodio je 3:1. Ali je ispustio tu prednost, a potom gotovo na isti način izgubio i ovaj drugi set.Stekao je brejk prednosti odmah na startu trećeg seta, ali ga je za razliku od drugog seta, držao do kraja i smanjio na 2:1. Kada se očekivalo da bi mogao da pritisne velikog protivnika, kapitulirao je na početku četvrtog seta. Rafa je napravio brejk, poveo 3:0, a onda je pala kiša. Prekid koji je trajao oko pola sata nije doneo velike promene i Nadal je izborio plasman u treće kolo.

Tamo ga čeka Italijan Lorenco Sonego, koji je u tri seta savladao Gastona.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati