Tenis

Milan Zarić

25. 05. 2022. 18:37 0

Novak u trećem kolu: Preskočio i Vajdinog pulena!

Najbolji svetski teniser Novak Đoković plasirao se u treće kolo Rolan Garosa, pošto je, samo uz muku u trećem setu, savladao Slovaka Aleksa Molčana sa 6:2, 6:3, 7:6 (7:4). Njegov naredni rival biće Aljaž Bedene, sa kojim će se boriti za plasman u četvrtu rundu.

Duel između Đokovića i Molčana je bio značajan zbog toga što je to prvi put da su na suprotnim stranama srpski teniser i Marijan Vajda, koji se nedavno razišao sa Đokovićem i otpočeo je saradnju sa Slovakom. I Novak je u ovom duelu izašao kao pobednik, budući da je u tri seta završio duel sa Molčanom.

Već od početka meča je bilo jasno da Đoković neće imati previše muke na pariskoj šljaci. Dominirao je od starta, lako je izašao na kraj sa Molčanom i bez mnogo utrošene energije je nastavio odbranu trona.

Veoma dobro je Novak otvorio prvi set, pa je u četvrtom gemu došao do brejka. U prva tri su rivali ispitivali snage, da bi Novak potom došao do dve vezane šanse da oduzme servis protivniku, drugu je iskoristio i došao do 3:1.

Tu prednost je do kraja seta ne samo zadržao, već je i uvećao. Nije Molčan nikako uspevao da uzvrati, Đoković je lako osvajao poene na svoj servis, pa je došao do 5:2. Onda je Slovak servirao za ostanak u meču, međutim najbolji svetski teniser je izvršio pritisak, došao do 0:40, te je prvu šansu iskoristio za novi brejk, ujedno i osvajanje seta - 6:2.

U drugom setu se nešto duže čekalo na brejk, mada je Novak prilično testirao mogućnosti protivnika u četvrtom gemu. Viđeno je dva izjednačenja, ali je Molčan nekako odoleo. Ali, nije to odolevanje dugo trajalo, budući da je Đoković u šestom gemu došao do prve brejk šanse, koju je iskoristio za 4:2.

To je, ujedno, bio prelomni trenutak seta, pošto je naš teniser u nastavku bio staložen, te je sigurnim servisima došao do 6:3, odnosno bio je na korak do finala.

Taj korak napravio je već u trećem setu, koji je, takođe, prelomio u ranoj fazi meča. Ovoga puta je Molčan "pao" u trećem gemu, kada je Novak došao do dve šanse za oduzimanje servisa, koje nije iskoristio. Ali treću jeste, što mu je donelo prednost od 2:1.

Međutim, uspeo je Molčan da uzvrati i tako barem malo zakomplikuje Novaku posao. Nije uspeo naš as u narednom gemu da potvrdi stečenu prednost, Slovak je došao do prvih brejk lopti na meču, drugu je iskoristio i izjednačio na 2:2.

I u tom ritmu se igralo sve do kraja seta, Molčan više nije dozvoljavao Novaku da mu oduzme servis, dok je Đoković konstantno stizao do izjednačenja. Takav razvoj situacije doneo je taj-brejk u trećem setu, u kom je Srbin izašao kao pobednik. Sredinom odlučujućeg gema je došao do prednosti od 5:2, koju je zadržao i na kraju je slavio sa 6:3, 6:2, 7:6 (7:4).

Otišao je tom pobedom u treće kolo na megdan Bedeneu, sa kojim je igrao do sada tri puta i sva tri puta je slavio. Dvojica tenisera poslednji put su igrala 2017. godine na mastersu u Rimu, dok su na Rolan Garosu igrali godinu dana ranije i tada je Nole slavio sa 6:2, 6:3, 6:3.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati