Tenis

Direktno.rs

28. 03. 2022. 06:00 4

Retko se viđa: Azarenka samo napustila teren (VIDEO)

Beloruska teniserka Viktorija Azarenka podigla je prašinu svojim potezom, budući da je bez objašnjenja napustila meč sa Čehinjom Lindom Fruhvirtovoj, kada je rivalka vodila sa 6:2, 3:0. Napali su Azarenku sa svih strana, smatrajući njen potez kukavičkim.

Azarenka je pre 12 dana bila u cenztru pažnje jer je usred meča zaplakala na Indijan Velsu. Iz nama svima poznatog razloga se prepustila emocijama i samo je ponavljala da joj je žao.

Očigledno je to bilo pod uticajem rata u Ukrajini. Ona je jedna u nizu sportistkinja koje ispaštaju zbog ruske invazije, budući da se i njena zemlja, Belorusija, priključila Rusima u ratu.

Azarenka je tokom bogate karijere dva puta osvajala Australijan open, a pre turnira na Indijan Velsu jasno je poručila da se oseća "devastirano" zbog ljudi koji su pogođeni ratom u Ukrajini.

Međutim, u nedelju je ponovo bila u centru pažnje, ali zbog kranje nesportskog poteza. Naime, Azarenka je pri rezultatu 6:2, 3:0 za Lindu Fruhvirtovu bez ikakvog objašnjenja napustila teren. Rukovala se sa sudijom i otišla, nakon čega su svi shvatili koliko je zapravo nesportski postupila.

Ovoga puta su je proglasili kukavicom jer nije imala nikakvih zdravstvenih problema, samo je otišla sa meča i tako uskratila da 16-godišnja Linda Fruhvirtova privede posao kraju i da zapravo ona bude u centru pažnje.

- Najčudnije i najnepoštovanije povlačenje koje sam ikada videla u tenisu. Zaista nije imala nikakvih zdravstvenih problema, samo je želela da protivnici ukrade trenutak slave - kazala je komentatorka TV prenosa.

Mnogi su Azarenku osudili na društvenim mrežama zbog nesportskog poteza, naročito jer nije htela ni da čestita mladoj teniserki...

Linda Fruhvirtova je pobedom nad Azarenkom postala prva igračica mlađa od 17 godina koja se plasirala u osminu finala u Majamiju nakon Marije Šarapove i Tatjane Golovin, 2004. godine.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Gol(f)man

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati