Tenis

Direktno.rs

20. 01. 2022. 12:07 7

Crnogorka izbacila šampionku US Opena sa AO!

Crnogorska teniserka Danka Kovinić ostvarila je veliku pobedu nad šampionkom US Opena Emom Radukanu od 6:4, 4:6, 6:3 i plasirala se u treće kolo Australijan opena.

Prvi put će 27-godišnjakinja igrati u trećoj rundi nekog grend slema. Ujedno, postala je prva Crnogorka kojoj je to pošlo za rukom.

Do trijumfa nad Britankom došla je u uzbudljivom meču, posle dva i po sata igre.

Radukanu je odlično počela meč, te uz dva brejka povela 3:0. Uspela je Crnogorka da vrati jedan, te smanji na 3:2. Tražila je Britanka u tom trenutku medicinski tajm-aut zbog problema sa žuljevima na rukama. Usledio je pad u igri mlade teniserke, pa je Kovinić preokrenula na 5:3. U trenutku kada je servirala za set, izgubila je Danka servis. Ipak, uzvratila je brejkom i došla do 6:4.

Radukanu nije odustajala. Brejkom je Britanka počela drugi set i dugo je čuvala tu prednost. Ipak, Kovinić je izjednačila na 4:4. Usledio je izuzetno dug gem, u kome je Ema napravila novi brejk. Imala je Crnogorka priliku da se vrati u igru, ali je nije iskoristila. Radukanu je izjednačila u setovima.

Velika borba vodila se u nsatavku, brejk šanse imale su i jedna i druga. Povela je Danka sa 3:1, ali je brzo uzvratila Ema i bilo je 3:2. Međutim, ključni brejk napravila je odmah potom Crnogorka. A onda i privela meč kraju.

Rivalka u trećem kolu biće joj pobednica duela Halep - Hadad Maja.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati