Tenis

Direktno.rs

20. 01. 2022. 11:30 1

Marej ispao u drugom kolu, Cicipas se mučio

Endi Marej završio je učešće na Australijan openu u drugom kolu. Bolji od Britanca bio je japanski teniser Taro Danijel, koji je slavio sa 6:4, 6:4, 6:4.

Danijel je do glavnog žreba došao kroz kvalifikacije, a prvi put u karijeri će igrati u trećem kolu nekog grend slema. Do trijumfa nad nekadašnjim prvim teniserom sveta došao je posle dva sata i 50 minuta igre.

Bolje je meč počeo japanski teniser, koji je poveo 3:1. Uzvratio je Britanac, te izjednačio na 3:3. Ipak, odmah mu je 118. igrač sveta ponovo oduzeo servis i napravio razliku dovoljnu da dođe do seta.

U drugom setu ključni je bio treći gem, u kome je viđen jedini brejk. Napravio ga je Danijel.

Poveo je Marej uz brejk sa 2:0 na početku trećeg seta, ali je odmah uzvratio Japanac. Dugo su trajali naredni gemovi, razvijala se borba. Danijel je ponovo oduzeo servis rivalu u devetom gemu i to mu je bilo dovoljno da dođe do pobede.

U trećem kolu Japanac čeka pobednika duela Džonson - Siner.

U narednom kolu Australijan opena je i Stefanos Cicipas, iako je morao propisno da se namuči u drugoj rundi. Grčki teniser savladao je Argentinca Sebastijana Baeza 7:6 (7:1), 6:7 (5:7), 6:3, 6:4.

Do trijumfa je četvrti teniser sveta došao tek posle tri sata i 20 minuta igre.

Igrao je Cicipas agresivno od početka, pa je u uvodnim gemovima imao sedam brejk lopti. Ipak, nije iskoristio nijednu. Argentinac je to kaznio u završnici, pa mu je oduzeo servis gem i poveo 5:4. Međutim, odmah je nadoknadio izgubljeno Grk. Odlučivao je potom taj-brejk, u kojem je četvrti nosilac bio znatno bolji.

U drugom se vodila velika borba. Iako su gemovi na servise Baeza trajali duže, nije viđena nijedna brejk lopta. Argentinac je iskoristio momentum u dodatnom gemu. Iako je Cicipas imao prednost od 5:3, vezao je 88. teniser sveta četiri poena i izjednačio rezultat u setovima.

Ipak, Cicipas je od tog momenta preuzeo kontrolu, pitao se za sve na terenu. Bez većih problema je dobio treći set, a onda uz jedan brejk razlike i četvrti.

U narednom kolu rival grčkom teniseru biće Benoa Per. Francuz je, takođe posle velike borbe, savladao Grigora Dimitrova iz Bugarske sa 6:4, 6:4, 6:7 (4:7), 7:6 (7:2).

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati