Tenis

[ Izvor: Mediji ]

14. 01. 2022. 17:25 14

Krizni štab o Novakovom PCR testu: Validan

Novak Đoković imao je validan dokuement da je bio zaražen koronavirusom - rekao je pokrajinski sekretar Zoran Gojković na pitanje novinara CNN o testu koji je rađen u Batutu krajem prošle godine.

- Uz mogućnost da budem krivično gonjen, pošto je taj test isključivo i jedino, kao i svaka medicinska dokumentacija njegovo lično vlasništvo i svako njeno objavljivanje bez njegovog znanja je krivično delo, mogu da kažem da smo analizirali dokument i on je validan - rekao je Gojković.

Na pitanje zašto je Đoković kazao da je tek narednog dana dobio rezultate testa, on je poručio da „treba da pitate Novaka kad je on otvorio mejl, to nije pitanje za mene, dokument je validan i prosleđen je nakon očitavanja u toku tog dana kasnije“.

Na pitanje da li će Đoković snositi posledice zbog aktivnosti koje je imao dan posle i kasnije posle testiranja na koronavirus, on je naveo da "ne postoji kazna kojom bi on mogao biti kažnjen po važećem zakonu Srbije, ako je napravio prekršaj".

- Ako je uhvaćen u prekršaju mera samoizolacije, mogao je biti samo vraćen u samoizolaciju. Kazna za prekršenu samoizolaciju je mogla da bude samo u vanrednom stanju - kazao je Gojković.

Na pitanje kako gleda na to što se Đoković nije vakcinisao, Gojković je rekao da mu je zbog toga veoma žao.

- To bi svakako na neki način bio podstrek za druge da se vakcinišu. Ali, isto tako branim njegovu slobodnu volju, iako se s tim lično ne slažem - da se ne vakciniše. Nijedna država na svetu još nije donela odluku da se njeni građani moraju vakcinisati - kazao je Gojković.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 14

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati