Tenis

Milan Zarić

30. 07. 2021. 14:54 2

Nole ostao i bez drugog zlata: Poraz u dublu

Novak Đoković i Nina Stojanović nisu uspeli da se plasiraju u finale Olimpijskih igara, pošto ih je u polufinalu miks dubla savladala ruska kombinacija Aslan Karacev / Jelena Vesnina sa 7:6 (7:4), 7:5 Tako je Nole u jednom danu ostao bez još jedne šanse da se bori za zlato u Tokiju, jer je nešto ranije u polufinalu singla poražen od Aleksandra Zvereva.

Uprkos porazu, Nina i Novak nisu ostali bez šanse da se na kraju okite medaljom, pošto će sutra u borbi za treće mesto igrati protiv australijskog miks dubla - Džon Pirs / Ešli Barti.

Prvi set: Naš dubl pao u taj-brejku, Đoković / Stojanović - Karacev / Vesnina 6:7 (4:7)

Puno borbe, drame, neizvesnosti u prvom setu, a na kraju su ruke zadovoljno trljali Rusi. Jer, uspeli su da se iščupaju u finišu prvog seta, kada su spasili set loptu koju je imao naš miks dubl, da bi na kraju u taj-brejku napravili prvi od potrebna dva koraka do finala Olimpijskih igara.

Bolje je meč počeo za ruski miks dubl, budući da je u trećem gemu već došlo do brejka. Bio je to maratonski gem, naši teniseri su uspeli da četiri opasnosti neutrališu, ali ne i petu, pa su Karacev i Vesnina poveli sa 2:1.

Međutim, nisu pali Novak i Nina posle takvog razvoja situacije, već su u narednom gemu uspeli da uzvrate udarac Rusima i da izjednače na 2:2.

U narednih pet gemova nije bilo brejk šanse, pa su miks dublovi čuvali servis, a onda u desetom gemu - velika šansa za Đokovića i Stojanovićevu. Došli su do set lopte pri vođstvu od 5:4, ali je ruska kombinacija uspela da se izvuče. Poslao je Karacev loptu na liniju, spasio je brejk loptu i doneo 5:5.

Kako brejkova nije bilo ni u naredna dva gema, odluka je pala u taj-brejku. U odlučujućem gemu prvog seta bolje su se snašli Rusi. Poveli su sa 4:1, pa 5:2. Novak i Nina su uspeli da smanje na 5:4, međutim naredna dva poena osvojili su Karacev i Vesnina, te su sa 7:4 osvojili prvi set.

Drugi set: Nina i Novak poklekli u ključnim momentima, Đoković / Stojanović - Karacev / Vesnina 5:7

Iako su izgubili prvi set, nisu dozvolili Đoković i Stojanovićeva da ih to demorališe, pa su odmah na startu napravili brejk. Iskorišćena je druga šansa za tako nešto, da bi brejk bio potvrđen u narednom gemu za prednost od 2:0.

U narednom gemu su Rusi uspeli da se upišu u drugom setu i da smanje na 2:1, ali su im Nina i Novak odgovorili, osvojili su veoma bitan gem i zadržali prednost - 3:1.

Čuvali su naši teniser prednost brejka, sve do osmog gema, kada su protivnici uspeli da se potpuno vrate u meč i izjednače - 4:4. Imali su Novak i Nina u tim momentima 30:15, ali su onda Rusi zaigrali bolje, vezali tri poena i pokazali da neće odustati u drugom setu.

Bili su konstantno Rusi u zaostatku, juri su prednost našeg miks dubla, ali su se u finišu vratili, i ne samo da su izjednačili, već su poveli sa 5:4, pa će srpski teniseri servirati za ostanak u meču. I odgovorili su izazovu Novak i Nina, pa su dobrim servisima ostali u životu i izjednačili na 5:5.

Naredni gem su Rusi lako rešili u svoju korist, osvojili su ga sa nulom, pa su ponovo "naterali" naš par da servira za ostanak u meču. Ovoga puta, na servis Nine Stojanović, nismo uspeli da odgovorimo izazovu, Karacev i Vesnina su napravili brejk i došli do konačne pobede.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati