Tenis

Direktno.rs

13. 06. 2021. 21:35 3

"Novak je zastrašujuć, deluje nepobedivo"

Nekadašnji teniski šampion Mats Vilander kaže da će Stefanos Cicipas teško da se oporavi od finala protiv Novaka Đokovića.

Da podsetimo, Đoković je u nedelju dobio finale Rolan Garosa u pet setova sa 6:7, 2:6, 6:3, 6:2 i 6:4 posle četiri sata i 12 minuta igre. Zbog toga Vilander svrstava Đokovića na vrh liste favorita za osvajanje predstojeća dva grend slema, što bi ga i statistički učinilo najboljim teniserom u istoriji.

- Sad ulazimo u period kada bismo morali da stavimo Novaka kao favorita za osvajanje Vimbldona, najverovatnije, favorita za osvajanje US Opena, zbog svega onoga što radi na tvrdim podlogama, tako da, čini se da je tako, jer deluje mlado, izgleda sveže na kraju i izgleda zastrašujuće dobro kad je motivisan - prokomentarisao je Vilander za Eurosport.

Đoković je posle velike pobede došao do 19. grend slem turnira u karijeri i sada ima šansu da do kraja godine prestigne Rodžera Federera i Rafaela Nadala (po 20).

Sve to, nakon što je izgubio prva dva seta, slično kao i u četvrtoj rundi protiv Lorenca Musetija, a onda otišao u svlačionicu i "resetovao se".

- Nisam sigran šta mu prolazi kroz glavu kada gubi dva seta, da li je u mogućnosti da potpuno zaboravi koji je rezultat i da je upravo proveo dva sata na terenu sa protivnikom, a zna tačno šta radi? Izvlači prave udarce u pravo vreme. Izgleda svežije i svežije kako meč odmiče, toliko je pametan, jak i smiren ovih dana. Izgleda nepobedivo u trećem, četvrtom i petom setu - kaže Vilander.

On smatra da ne zna kako će Grk podneti ovako težak ishod svog prvog grend slem finala.

- Ovo je veliki udarac za Cicipasa, jer je imao dva seta prednosti i osećao da u trećem treba samo da sačuva servis, bio je samo poen ili dva daleko od pobede u meču. Najverovatnije će osvojiti grend slemove, ali poraz u prvom finalu posle vođstva 2:0 stvara ožiljak i biće mu teško. Ali igra u generaciji igrača koji su nepobedivi, kao što je Novak rekao u Rimu "nova generacija, pa to sam ja". Za Stefanosa, Sašu, ostale momke, biće teško da pobeđuju ove ljude u pet setova, ovi znaju kako da igraju sa njima.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati