Tenis

S. I.

25. 01. 2021. 08:00 2

Ogorčeni teniseri: Novak se interesuje, Nadal ćuti?

Teniseri u Australiji sve teže podnose karantinske uslove, pogotovo se žale oni koji su zbog kontakta sa zaraženim osobama u strogoj izolaciji do 30. januara, zatočeni u sobama bez mogućnosti petočasovnog treninga na terenu.

Argentinci Gvido Pelja i Huan Ignasio Londero nalaze se među 72 učesnika koji su morali u izolaciju. Apelovao je i Teniski savez Argentine na Vladu Australije da popusti malo mere i ne upropasti teniserima učešće na Grend Slemu, ali nije pomoglo.

Pelja je ljut na organizatore, ali i na najbolje tenisere.

- Mi smo u potpuno različitim položajima. Video sa slike, Đokovićev balkon je veći od moje sobe. Ali, za mene je poptuno čudno zašto ćute Nadal i Tim. Novak je na kraju krajeva bar pokazao interes za nas, ostale tenisere - rekao je Pelja.

A, onda i objasnio kako mu izgleda smeštaj u Medlburnu.

- Kad izađem iz sobe, moj jedini cilj je da se ne povredim. Uslovi nisu normalni. Traže od nas da održavamo prostor, a nemamo gde da stavimo prljavo rublje. Što se tiče hrane, trebalo bi da jedemo ono što nam donesu. Možemo da naručimo, ali dok stigne jelo je prilično hladno. Ova situacija ubija i fizički i psihički - zaključio je Argentinac koji je 44. na ATP listi i teniser koji se nadao da će u Melburnu ući u osminu finala.

Pre dva dana je Švajcarkinja Belinda Benčić govorila o uslovima i govorila pohvalno o Novaku.

- Što se tiče "top karantina" u Adelejdu, mogu to da razumem. Oni su najbolji, oni koji najviše čine za naš sport. Krejg Tili, direktor Australijan Opena, takođe veruje da oni na to imaju pravo. Meni je to u redu, ali pod uslovom da prestanemo da tvrdimo da se zalažemo za jednak tretman. Sa druge strane, više me zbunjuje činjenica da u hotelu neki teniseri imaju velike, a neki male sobe. Ja imam sobni bicikl, neki nemaju. Sve je to nepravedno - rekla je Belinda Benčić - Zato želim da odam priznanje Đokoviću. Uprkos činjenici da je njegov poredlog odbijen, on je jedini iz vrha koji nas je podržao. Lepo od njega.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati