Tenis

S. I.

19. 01. 2021. 05:52 0

Grend slemovi, medalja u Tokiju, "salatara", ATP rekord...

Novak Đoković, najbolji teniser današnjice, objavio je raspored turnira na kojima će igrati tokom 2021. godine, a prema izboru čini se da je postavio pet ciljeva: odbrana ATP kupa, što više Grend slemova, rekord po broju nedelja na vrhu ATP liste, medalja na Olimpijskim igrama u Tokiju i pohod na "salataru" u Dejvis kupu.

Sezonu će otvoriti ATP kupom (1. – 5. februar), a onda sledi učešće na Australijan openu (8-21 februar). Oba takmičenja se održavaju u Melburnu. Prvi deo sezone na betone završiće učešćem u Dubaiju (15. mart) i Majamiju (22. mart).

U Monte Karlu (12. aprila) počeće Đoković seriju takmičenja na šljaci. U planu su turniru u Madridu (3. maj), Rimu (10.maj) i na Rolan Garosu (24. maj). Posle godine pauze, u kalendar se vraća i Vimbldon. Novak će do šeste titule na najprestižnijem turniru na svetu pokušati da dođe od 28. juna.

Kada se okonča takmičenje u Londonu, 33-godišnji Beograđanin bi fokus trebalo da stavi na Olimpijske igre u Tokiju Teniski turnir startuje 26. jula. Iz Japana ide na američku turneju gde će igrati u Sinsinatiju i na US openu u Njujojorku.

Tokom jeseni u planu su turniri u Šangaju (11. oktobar), Beč (25. oktobar) i završni Masters, koji se od ove godine igra u Torinu (15. novembar). Naravno ako se za njega kvalifikuje.

Tačku na godinu, Đoković će staviti na Dejvis kupu u Madridu (22. novembar). To znači da je prvi reket sveta odlučio već sada odlučio da bude na raspolaganju selektoru Viktoru Troickom u pokušaju da Srbija osvoji drugu Salataru. Naravno, tu je i jedan individualni rekord koji Novak juri, 8. marta trebalo bi da prestigne rekord Rafaela Nadala od 310 nedelja na ćelu ATP liste.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati