Tenis

[ Izvor: Telegraf.rs ]

14. 01. 2021. 11:57 0

POBEDNICA Nema sve prste na ruci, ali igra Australijan open

Frančeska Džons je najveži pobedik kvalifikacijama za Australijan open. Britanka koja nema sve prste na ruci jer je rođena sa kongenitalnom anomalijom uspela je da se domogne glavnog žreba na Australijan openu

Ova 20-godišnja Britanka ima tri prsta na desnoj i četiri na levoj ruci, ali joj to nije smetalo da prođe tri prepeke u Dubaiju i na kraju preko Kineskinje Lu Džija-Džang 2:0 (6:0, 6:1) prođe na AO.

- Nikada ne bih rekla da sam bila u depresiji zbog svog nedostatka. Ostajem pri tome da pokušavam da izvučem pozitivno iz svega i vidim to kao prednost. Morala sam da radim više na svojoj spremi, da se stavim u poziciju gde bih se zaštitila od eventualnih povreda. Noge mi rade drugačije, ne trčim na isti način i ne balansiram. Uvek sam igrala sa lakšim reketom i nisam htela to da menjam, jer je do sada donosilo rezultate. Radom u teretani pokušavam da izgradim mišiće i uklonim nedostatke – dodaje Džons.

Pre svog prvog meča na kvalifikacionom turniru doživela je manju povredu prsta zbog kojeg je, kako sama kaže, doživela mali napad panike.

- Nekoliko dana pre mog prvog meča, pričala sam sa trenerom i rekla sam mu da su mi se prsti smrzli dok sam bila u Velikoj Britaniji i da nisam mogla da igram forhend kako treba. To je moj najbolji udarac, tako da sam imala blaži napad panike, ako ćemo da budemo iskreni. Prsti su bi zbog toga bili rasečeni i nisam mogla da koristim svoje najjače oružje. Stvarno sam dosta radila tokom pauze. Perfekcionista sam i dosta se brinem o svakom detalju, tako da uvek razmišljam zašto nisam dobro udarila forhend ili odservirala kako treba – kaže Džons, prenosi "Telegraf".

Britanska teniserka je 241. na WTA listi, do sada je osvojila pet ITF titula, a plasman na glavni turniru Australijan opena joj je najveći uspeh u karijeri. Ona živi u Barseloni, pomoć joj pruža Britanska teniska federacija.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati