Tenis

[ Izvor: Fondacija Novak Đoković ]

17. 12. 2020. 15:14 5

Novak donirao CT skener KBC "Dragiši Mišović" od 210.000 evra

U Kliničko-bolničkom centru "Dragiša Mišović", danas je pušten u rad najsavremeniji Canon CT aparat, koji će zahvaljujući svojoj opciji efikasnog snimanja pluća u visokoj rezoluciji, pomoći bržoj dijagnostici COVID-19 pacijenata. Aparat vrednosti 210.000 evra donacija je Fondacije Novak Đoković i nastavak njene podrške zdravstvenom sistemu Srbije.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković lično je uručio donaciju i zahvalio se zdravstvenim radnicima.

- Svesni smo da je epidemiološka situacija i dalje nestabilna i da je zdravstveni sistem ne samo naše zemlje, već i čitavog regiona pod velikim pritiskom, zato je neophodno da se ujedinimo i pružimo im podršku. Hvala svim zdravstvenim radnicima što već skoro deset meseci rade u vanrednim okolnostima i vode borbu za sve nas. Od početka pandemije smo pratili stanje na terenu i u saradnji sa Ministarstvom zdravlja se trudili da brzo reagujemo i pružimo pomoć onima kojima je to bilo najpotrebnije. Sa ovom pandemijom nam je svima postalo jasno koliko je bitno da budemo spremni i opremljeni za sve izazove i nadamo se da će ovaj skener, ali i sva ostala donirana oprema olakšati rad zdravstvenim radnicima i da će dodatno osnažiti naše zdravstvene institucije - izjavio je Novak.

Direktor Kliničko-bolničkog centra "Dr Dragiša Mišović" profesor dr Vladimir Đukić izrazio je veliku zahvalnost na nabavci vredne medicinske opreme a posebno naglasio da svima u klinici "više od ovog aparata nama znači Novakov dolazak, jer u ovoj borbi, pored hrabrosti koju imamo, treba nam i ta energija, taj pobednički mentalitet".

Fondacija Novak Đoković je od početka zdravstvene krize prouzrokovane virusom COVID-19 uručila 12 respiratora i 54 kliničkih monitora Kliničkom centru u Kragujevcu, Opštoj bolnici u Kruševcu, Opštoj bolnici Čačak, KBC-u u Kosovskoj Mitrovici, Opštoj bolnici Ćuprija, i Opštoj bolnici „Studenica“ – Kraljevo, dok je Klinici za pulmologiju KCS-a uručeno 5 neinvazivnih Softflow respiratora i 57 pari antibakterijskih klompi. Fondacija je donirala i 5 miliona dinara Opštoj bolnici u Novom Pazaru za nabavku neophodne medicinske opreme. Takođe, Klinika za Infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbije postala je bogatija za Siemens skener sa svom dodatnom opremom. Fondacija je nedavno Institutu za onkologiju i radiologiju KCS i Univerzitetskoj dečijoj klinici u Tiršovoj uručila mobilne aparate za dezinfekciju i sterilizaciju površina dok je Klinici za neurohirurgiju KCS donirano šest špric pumpi.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati