Tenis

Direktno.rs

24. 11. 2020. 09:04 2

Australijan opet 2021 neće menjati termin?

Pandemija koronavirusa ponovo je okovala planetu, zato je i odigravanje prvog Grend slema u Melburnu doveden u pitanje jer je vlada Australije uvela oštre mere.

Kad je objavljeno da se strancima ne dozvoljava ulazak na australijski kontinent pre prvog januara 2021. godine i da po ulasku svi moraju da budu u karantinu dve nedelje, a da mogu da izađu iz njega samo uz dva pozitivna testa, postalo je jasno da će teniseri morati da igraju na turniru od 18. janaura bukvalno bez pravog treninga.

U državi Viktoriji do skoro je bio na snazi strogi karantin, a još uvek nisu uspostavljeni međunarodni letovi, tako da je neizvesnost sve veća kao i nagađanja o odlaganju, pa i o neodigravanju. Novak Đoković je ove godine osmi put trijumfovao u Melburnu i ovaj turnir mu je posebno važan za narednu sezonu.

Direktor Australijan opena Krejg Tali je morao da reaguje kako bi umirio javnost istakavši da se sve čini da se turnir održi u predviđenom terminu, ali nije nagovestio moguća rešenja.

- Nastavljamo razgovore sa lokalnim zdravstvenim vlastima o merama vezanim za karantin. Nadam se da ćemo uskoro doći do nekog rešenja. Moramo da vodimo računa o potrebama igrača, navijača, naših partnera, ali i o bezbednosti. Mislim da je ovaj turnir veoma važan za ekonomiju i države Viktorije i cele Australije. Želimo da što pre imamo konačan dogovor, kako bi igrači znali šta da rade. Verujem da će biti vrhunskog tenisa ovog leta u Australiji - stoji u saopštenju Grejga Talija.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati