Tenis

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

20. 11. 2020. 19:29 2

"Za manje od mesec dana smo izgubili Amfilohija i Irineja"

"Tužno je što smo za mesec dana izgubili dva tako značajna čoveka. Amfilohija u Crnoj Gori i sada patrijarha. Neka mu je laka zemlja i neka počiva u miru", naveo je najbolji svetski teniser Novak Đoković.

Novak je danas pobedio Aleksandra Zvereva i plasirao se u polufinale završnog mastersa, gde će sutra u 15 sati igrati protiv Dominika Tima. A nakon duela sa Nemcem, Nole je prokomentarisao i odlazak patrijarha Irineja, koji je preminuo u 91. godini od posledica koronavirusa.

- Neka mu je laka zemlja i neka počiva u miru. Moje saučešće njegovoj prodici i svim vernicima. Imali smo nekoliko susreta, imao sam čast da od njega primim Odren Svetog Save - rekao je Đoković.

Novak je podsetio i na nedavno upokojenje mitropolita Amfilohija.

- Stvarno je tužno što smo za manje od mesec dana izgubili dva tako značajna čoveka. Amfilohija u Crnoj Gori i sada patrijarha. Ne znam šta bih mogao da dodam, osim da je uvek tužna vest kada neko izgubi život. Tada se verovatno shvate neke stvari koje čovek ostavi iza sebe. Nadam se da će ljudi iz ove situacije sa koronom izaći mudrijii i pametniji - iskren je bio srpski teniser i zaključio:

- Lično na sve ovo gledam kao na podsetnik šta je najbitnije u životu. Mi govorimo da su nam zdravlje i familija najvažniji, ali ne vidim da mnogo nas tako živi - zateknem i sebe kako često ne živim po tim postulatima. Trudim se da sebe uvek podsetim na stvari koje su bitne, evo sad taj virus i čovek može za čas da izgubi život... Ali večna je duša, kako kažu. Oni koji su posvetili svoj život večnom carstvu siguran sam da žive večno. Opet, saučešće svima.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati