Tenis

Milan Zarić

20. 11. 2020. 16:49 0

Srušen Zverev, Nole u polufinalu završnog mastersa!

Najbolji svetski teniser plasirao se u polufinale završnog mastersa, pošto je u trećem kolu grupne faze savladao Nemca Aleksandra Zvereva sa 6:3, 7:6 (7:4). Za ulazak u finale boriće se sa Dominikom Timom, a taj meč na programu je sutra.

Nole je porazom od Medvedeva u prošlom kolu sebe doveo u nezgodnu poziciju, pa mu je tako za plasman u završnicu bilo potrebno da u poslednjem meču u grupi savlada Aleksandra Zvereva.

Međutim, nije to preterano opteretilo našeg asa, koji je od početka meča zaigrao furiozno, napadao je Nemca iz svih oružja i rezultat je odmah stigao. Praktično se teniseri još nisu ni zagrejali, a Novak je već napravio brejk i poveo sa 3:0.

Kao da je Nemac prespavao ta prva tri gema, posle kojih je krenuo da igra, međutim ispostavilo se da je bilo kasno. Jer, Nole nije dozvoljavao da mu išta ugrozi sjajnu igru, Zverev jeste osvajao gemove na svoj servis, ali je to radio i prvi reket sveta, pa je znalački čuvao i brejk prednosti.

Uspeo je da ga sačuva do samog kraja seta, pa je sigurnim servisima došao do 6:3 i našao se na korak do plasmana u polufinale završnog mastersa.

U drugom setu, pak, bila je drugačija priča. Nije Zverev dozvolio da onako uspavano uđe u meč, pa je čuvao servis. Imao je i jednu brejku loptu u četvrtom gemu, ali je Novak uspeo da se izvuče i da zadrži egal - 2:2. Te propuštene šanse mogle su da se obiju u glavu Nemcu, jer je Đoković već u narednom gemu imao dve šanse za oduzimanje servisa, no u tome nije uspeo, pa je prvi deo seta obeležila egal igra.

Nije se situacija menjala do kraja seta, budući da se borba prilično rasplamsala, pa iako je bilo pretnji i pokušaja da se napravi brejk, njega nije bilo, te se u samo završnicu ušlo sa nerešenim rezultatom - 5:5. A kako brejkova nije bilo do kraja seta - pobednika ovog dela igre je morao da odluči taj-brejk.

Zverev je bolje ušao u odlučujući deo drugog seta, poveo je sa 2:0, ali je odmah usledio Noletov odgovor, koji je izjednačio. I to nije bilo sve, već je došao do 5:3, a zatim i set lopte, jer je vodio sa 6:4. I prvu šansu je uspeo da iskoristi, slavio je sa 7:4 u ovom delu igre i trijumfovao za plasman u polufinale, gde će mu na crtu izaći Dominik Tim.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati