Tenis

19. 11. 2020. 11:12 3

Đokovićev odgovor na skandaloznu odluku ATP: Bitno da sam ja licemer

Novak Đoković je posle poraza od Danila Medvedeva u drugom kolu Mastersa u Londonu oštro odgovorio vođstvu ATP koja mu je šokantno zabranila povratak u savet igrača.

Srpski teniser je letos osnovao sindikat tenisera PTPA i kada su ga oni kao i Vaseka Pospišila nominovali da ih predstavlja u savetu igrača ATP. Međutim, krovna organizacija je taj predlog odbila pod izgovorom da su oni kao čelnici PTPA u "sukobu interesa".

- Vidim da mnogi pišu o mojoj kandidaturi da bude deo Saveta, što nije tačno. Mene su nominovali igrači i to tako funkcioniše. Nisam postupao proaktivno, isto kao ni Vasek. Obojicu je nominovao širok spektar igrača. Za mene je ovo snažan znak i naravno da se osećam odgovornim i počašćenim što mogu da predstavljam igrače - rekao je Đoković i osvrnuo se na mogući sukob interesa - To nisam video ni u avgustu kada je osnovana PTPA. Zato sam prihvatio nominaciju za ATP, baš kao i Vasek, samo zato što se tako čini postoji odgovornost kada ste nominovani, a to znači da imate poverenje i kredibilitet dobrog broja igrača. Zato smo se naravno stavili na raspolaganje, ali pravilo koje je izglasao ATP odbor ne dozvoljava igraču da bude deo saveta igrača i bilo koje druge organizacije u ekosistemu.

Đoković sada zna šta ATP tačno misli, čime se sve služi i kako gleda na PTPA.

- Šteta je, ali bar znamo gde smo. Tim pravilom je ATP poslao snažnu poruku da ne želi PTPA. ATP ide suprotno od onoga što igrači žele. Prave se političke igre, o kojima se retko piše, bitnije je da se napiše da je Novak licemer. Međutim, navikao sam, to me jača i motiviše da radim sve više i ispravnije za ovaj sport - rekao je Novak u Londonu.

Samim tim što Novaka i PTPA nisu podržali Rafael Nadal i Rodžer Federer dalo je ATP prostor da ratuje umesto da se dogovara i pronađu obostzrani interesi zarad boljitka u tenisu koji je postao ponovo igra u kojoj samo odbrana nekolicina mnogo zarađuje, dok ostali mnogo ulažu a jedva preživljavaju. Pogotovo u doba koronavirusa. 

Đoković za plasman u polufinale u petak od 15 časova igra protiv direktnog konkurenta Aleksandra Zvereva. Ako pobedi, Novak će u polufinalu igrati sa Dominikom Timom, pobednikom druge grupe.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati