Tenis

Direktno.rs

31. 10. 2020. 22:33 9

Novak Đoković, ipak, ne dolazi na sahranu Amfilohija

Iako se spekulisalo da bi najbolji svetski teniser Novak Đoković mogao da se pojavi na sahrani mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija, do toga, ipak, neće doći.

Nole je bio vidno potresen posle smrti Amfilohija, juče se najpre od "Đeda" oprostio putem Instagrama, a onda je dirljivom porukom posle meča istakao koliko ga je njegov odlazak zapravo uzdrmao.

Zbog toga se spekulisalo da bi Nole mogao da prisustvuje sahrani Amfilohija, koja će se održati u Hramu Hristovog spasenja u Podgorici. Međutim, to se, ipak, neće desiti.

Da podsetimo, Novak je juče posle poraza od Italijana Lorenca Sonega u Beču rekao da mu se "nije igralo", a da je, između ostalog, razlog i smrt Amfilohija.

- Jako tužan da za pravoslavlje, Amilohije je bio veliki borac za pravoslavlje i neko ko je bio zvezda vodilja sa srpsku pravoslavnu crkvu i srpski narod u Crnoj Gori. Imao sam tu čast da ga upoznam i neko vreme provedem pored njega i osetim tu neverovatnu energiju koju je on posedovao - rekao je Novak i dodao:

- Iako on fizički više nije tu, on će duhovno biti među nama dugi niz godina, a mi mu toliko dugujemo da se sećamo njega i da ga sa osmehom pominjemo i budemo mu zahvalni za sve ono što je uradio, pogotovo u poslednje vreme. On je bio odvažan kada su se dešavale te stvari vezane sa SPC i pokazao je narodu kako se čuva kulturno nasleđe i naša duhovna baština - rekao je Novak juče.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 9

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati