Šta to Novak mora da potpiše da bi igrao na US openu? | Tenis | Direktno

Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Tenis

Direktno.rs

11. 08. 2020. 20:09 1

Šta to Novak mora da potpiše da bi igrao na US openu?

Početak US opena zakazan je za 31. avgust, a danas se pojavio deo dokumenta koji će organizatori tražiti od svih učesnika da potpišu, a koji se tiče potpunog odricanja bilo kakve odgovornosti sa njihove strane. Pojedini teniseri su se već oglasili i rekli da je ovo standardna procedura, mada su zahtevi u spomenutom dokumentu interesantni.

- Potpuno sam svestan rizika koji nosi ulazak u Nacionalni teniski centar (u daljem tekstu “NTC”) i u kompleks “Bili Džin King”, “Flašing Medouz korona park”, Njujork, kao i u svaki transport do/od hotela obezbeđenog od strane “NTC” i/ili teniske federacije SAD (“USTA”) tokom pandemije virusa korona (ili bilo koje slične infekcije koja se označava kao Kovid-19). Ulazim tu sa ovim dokumentom na svoju odgovornost, znajući sve to - navodi se na početku.

Slično je i u nastavku.

- Kao uslov za ulazak u kompleks u potpunosti ću poštovati: 1) Sve zdravstvene protokole propisane od strane “NTC” ili “USTA”, 2) Sve lokalne, državne ili federalne obaveze koje mogu da budu dopunjene s vremena na vreme (kolektivno, Kovid-19 protokole). Ukoliko budem pozitivan na koronu ili ukoliko sam izložen tome od strane nekoga ko je pozitivna na virus slažem se da ću obavestiti “NTC” i/ili”USTA” u nakraćem mogućem roku pre negošto se vratim u kompleks. Takođe, razumem i prihvatam sve rizike ulaska u kompleks u prisustvu drugih udi tokom pandemije virusa korona i rizik dobijanja virusa, respiratornih problema, smrti ili prenošenja virusa na članove porodice ili članove svog toma kao i druge. Razumem i slažem se da svi preuzeti protokoli neće u potpunosti eliminisati rizik, čak i uz socijalno distanciranje i druge mere bezbednosti koje su na snazi. Znajući sve to biram da dobrovoljno uđem u kompleks sa znanjem cele situacije i da sve to može da bude opasno za zdravlje, kako moje tako i onih sa kojima dolazim u kontakt.

Ceo dokument jasno govori o stvari sa početka teksta, odricanju odgovornosti...

- Dobrovoljno preuzimam svu odgovornost za bilo kakav rizik ili gubitak, ličnu povredu, uključujući i ozbiljnu bolest, povredu ili smrt koja može da nastupi sa moje strane ili sa stren onih koji su u kontaktu sa mnom kao rezultat mog boravka unutar kompleksa, bez obzira da li je uzrokovan nemarom “NTC” ili nekim drugim razlogoom. Do krajnjih granica, predviđenih zakonom, prihvatam i odričem se zauvek bilo kakve namere da tužim “NTC”, “UTSA”, “USTA kompleks za razvoj igrača”, “USTA fondaciju”, grad Njujork, “Sinsinati tenis”, “ATP tur”, “VTA tur”, njihove poštovane partnere kao i administratore, članove, direktore, zaposlene, volontere, sponzore, prodavce, ljude koji rade pod ugovorima, medicinsko osoblje i agente za bilo kakvu grešku, potez, potražnju ili bilo šta što se tiče bbilo kakvog gubitka, oštećenja, bolesti, povrede kao i smrti koja može da se dogodi od moje strane ili strane bilo koga koji budu sa mnom u kontaktu i svega što može da se dogodi zbog moje odluke da uđem u kompleks - završava se u dokumentu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se

Muzičke stolice

Zoran Živković [21.09.2020.]


Video dana

Intermeco

Anketa

Šta je za vas Goran Vesić?

Rezultati