Tenis

Direktno.rs

02. 08. 2020. 14:01 2

Kirjos: Ne igram na US openu zbog korone

Nik Kirjos, australijski teniser potvrdio je da neće učestvovati na američkoj turneji, ni na turniru u Sinsinatiju koji počinje 22. avgusta, ni na US openu koji je zakazan za poslednji dan u tom mesecu.

- Neću igrati US Open zbog korone. Boli me srce da ne budem tamo, takmičeći se na jednom od najvažnijih turnira u istoriji ovog sporta. Ali, odstupio sam zbog ljudi, zbog mojih Ozija, zbog stotina hiljada Amerikanaca koji su izgubili živote u pandemiji korone, zbog svih nas. Odluka je moja, svidela se ona nekome ili ne - rekao je Kirjos i obrazložio.

Australijanac je pandemiju koronavirusa shvatio na svoj način, kritikovao je Adrija Tur, Novaka Đokovića i ostale tenisere koji su se u vreme korone odlučivali da igraju ili da se javno pokazuju u nekim akcijama.

- Daj da razmislimo, trenutno su važni sigurnost i zdravlje cele zajednice. Mi možemo obnoviti ekonomiju, ali nikad ne možemo nadoknaditi izgubljene živote. Teniseri, moramo da delujemo u zajedničkom interesu i da radimo zajedno. Ne možete da plešete za stolovima, skupljate novac za Evropu ili pokušavate da brzo zaradite organizovanjem turnira, izložbi. To je vrlo sebično. Ponašajte se odgovorno. Razmislite o drugom bar jedanput. O tome vas uči ovaj virus. Nije važno ni vaše rangiranje, ni koliko novca imate. Ponašajte se odgovorno - izjavio je Kirjos.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati