Tenis

Direktno.rs

25. 05. 2020. 16:24 1

Nole objasnio zašto nije zvao Rodžera i Rafu u Beograd

Najbolji teniser sveta Novak Đoković sprema se za humanitarni turnir u Beogradu, a tim povodom obratio se javnosti i najavio spektakl u kom će učestvovati najbolji teniseri današnjice - Aleksandar Zverev, Dominik Tim, Grigor Dimitrov... Takođe je objasnio da nije zvao Rodžera Federera i Rafaela Nadala zbog problema sa povredama.

U pitanju je "Adria Tour", takmičenje humanitarnog karaktera, koje će ujedno biti prilika i da se pomogne ugroženima, ali i da se održi forma u tenisu.

Na početku obraćanja, on je najavio dolazak Zvereva, Dimitrova i Tima u Srbiju, nada se i da će biti popuštanja pravila što se tiče publike.

- Srećan sam što ću imati priliku da igram pred publikom u Beogradu i što ću putovati po regionu u susedne zemlje i tamo učestvovati po turnirima. Bilo je malo vremena da organizujemo sve što vam predstavljamo. Apsolutno svi prihodi od TV prava i ugovora, sve ide u humanitarne organizacije. Fondacija "Novak Đoković" će biti jedna od vodećih koja pokriva čitav Adrija tur i svetske zvezde koje dolaze ovde će imati mogućnost da izaberu neke humanitarne organizacije - rekao je Nole i dodao:

- Svi dolaze besplatno jer u teniskom svetu obično postoji garancija. Zbog mog odnosa sa njima i humanitarnog karaktera su se stavili na raspolaganje. Neki će igrati jedan vikend, neki i više. Postoji razlika i moramo sa svakim da pričamo.

Đoković je obelodanio i ko će učestvovati na turniru u Beogradu.

- Sa vama danas želim da podelim da Saša Zverev dolazi u Beograd pored Grigora Dimitrova i Dominika Tima. Zahvalan sam i presrećan što ću imati mogućnost da ugostim njih dvojicu u mom rodnom gradu i našem klubu ovde na 25. maju. Nadam se da će se do tog 13. juna neke regulacije izmeniti, pa da ćemo imati mogućnost da imamo publiku. To je neizvesno, ali mi moramo da pratimo i poštujemo zakonske regulacije i pravila kriznog štaba i Vlade kao i u Hrvatskoj, Bosni i Crnoj Gori gde ćemo putovati.

Nole je otkrio i zašto nije zvao Rodžera Federera i Rafaela Nadala.

- Više nego uobičajeno smo komunicirali Rafa, Rodžer i ja, zbog promena usled pandemuje koronavirusa i u vezi sa pomoći lošije rangiranim teniserima. Federer i dalje ima problema sa kolenom, nisam ga pitao. Rafa od skoro igra. Pričali smo prošle nedelje oko US Opena, ali nisam ga pitao. Ne očekujem da će doći i da ga pitam - objasnio je Đoković.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati