Tenis

[ Izvor: Index.hr ]

18. 01. 2020. 19:19 0

Doping ekspert sumnja: Nadal ima znake abnormalnosti

Nemački ekspert za doping kod sportista Fric Zorgel uveren je da najbolji teniser sveta Rafael Nadal nije "čist". On je u razgovoru za nemačke medije rekao kako sumnja da je prvi reket planete jedan od onih koji koriste anaboličke steroide.

- Anabolički steroidi su klasika u tenisu, tako da nisam iznenađen. Desetinama godina pratim šta se dešava i imam jasnu sliku svega. Tenis spada među top četiri sporta kada je reč o dopingu, uz zimske sportove i biciklizam. Rafael Nadal pokazuje znake abnormalnosti - rekao je Zorgel i nastavio:

- Imam stalnu sumnju. Imajući u vidu njegove atletske sposobnosti, a i činjenicu da dolazi iz Španije, zemlje koja je poznata da ne "prati" adekvatno svoje heroje - rekao je Nemac.

Zorgel smatra i da se teniseri retko kontrolišu iz određenih razloga.

- Svi ih dobro paze i savetuju, kako ne bi došlo do nepravilnosti. Asocijacija štiti svoje zvezde, nikad se ne sazna i nikad ne možeš da komentarišeš, možeš samo samo da sumnjaš.

Novinare je posebno zanimalo koriste li i velika imena nedozvoljena sredstva.

- Bilo je slučajeva u prošlosti. Mats Vilander i Martina Hingis su uhvaćeni kako koriste kokain, a Vilander je dobio samo tromesečnu zabranu. Hingis je rekla da je mešala kokain sa sokom od pomorandže, pa je kažnjena na dve godine. A Andre Agasi? Koristio je "kristal met" i nije kažnjen - zaključio je Fric Zorgel.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Tatin auto

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati