Tenis

Direktno.rs

19. 11. 2019. 18:24 0

DEJVIS KUP Francuska jedva sa Japanom

Okršaj između Francuske i Japana odlučen je tek u obračunu dublova, koji su Trikolori rešili u svoju korist posle dva sata i 43 minuta igre - 6:7, 6:4, 7:5.

Za veliku dramu odgovoran je bio Jošito Nišioka, koji je nadigrao Gaela Monfisa u dva seta (7:5, 6:2) i doneo "samurajima" priliku da prirede preveliko iznenađenje.

Japanci su tako u potpunosti neutralisali lagan poraz Jusutakua Učijame od Žoa Vilfreda Conge. Taj meč je trajao svega 58 minuta, a 81. teniser na planeti osvojio je samo tri gema.

Meč između Monfisa i Nišioke trajao je samo deset minuta duže, ali je drama viđena samo u prvom setu, koji je Japanac rešio u svoju korist rezultatom 7:5, zahvaljujući brejku u 11 gemu.

Francuz je potom potpuno ispao iz ritma, što je 73. teniser sveta iskoristio i doneo izjednačenje svojoj selekciji.

Pobedu Francuzima u obračunu sa Japancima doneli su Pjer Ig Erber i Nikola Mau, koji su u dramatičnoj završnici bili spretniji od Učijame i Meklahlana. Japanski dubl je imao sve u svojim rukama, vodio je sa 1:0 u setovima, a u drugom se džao sve do samog kraja, baš kao i trećem, ali im je tada zadrhtao servis.

Srbija sutra igra sa umornim, ali vrlo upornim Japancima, dok je za prekosutra zakazan derbi sa Francuzima. Pobednik svake od šest grupa ide direktno u četvrtfinale, kao i dve najbolje drugoplasirane selekcije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati