Ostali sportovi

[ Izvor: Telegraf.rs ]

20. 09. 2024. 17:47 1

Španovićeva stavila tačku na priče o kraju karijere (FOTO)

Srpska atletičarka Ivana Španović govorila je o Olimpijskim igrama, Angelini Topić i Adriani Vilagoš, a onda se dotakla i kraja karijere.

Ivana Španović je uprkos povredi odlučila da se nađe na najvećoj sportskoj smotri i na kraju nije ostvarila cilj. U razgovoru za "Telegraf" je istakla da nije bila olimpijska godina - bilo bi drugačije.

- Sad mogu o tome do sutra da pričam, poenta cela je da smo se sa ovim po prvi put u karijeri susreli i jednostavno način na koji smo odreagovali u datom trenutku, šta smo uradili, na koji način je bilo potpuno u skladu da smo u tome prvi put i da je to za nas sve bilo novo. Jednostavno smo pokušali da ostanemo istrajni toj mojoj ideji da se pojavim u Parizu po svaku cenu. Da nije bila olimpijska godina, mi bismo verovatno stali na vreme, povreda bi se zalečila i vratila bih se na stazu zdrava. S obzirom da su u pitanju bile OI onda smo ipak morali malo drugačije - objasnila je Španovićeva i dodala je da je za Savez ovo bila još jedna uspešna godina.

- Moje izvođenje na OI ove godine je i te kako bilo još jedna uspešna godina za naš Savez. Na to sam jako ponosna i mnogo uživam u tome i presrećna sam što imamo mnogo dece koje dolaze i najavljuju da će biti na vrhu poput mene i da će mi se pridružiti i to je generalno nešto što sve nas treba da ohrabruje.

Dotakla se potom mladih nada sprske atletike – Angeline Topić i Adriane Vilagoš rekavši da njih dve moraju da uživaju u tome što su i dalje deca, te da je to delom i naš zadatak.

- Ono o čemu ja najviše želim i uvek pričam jeste to da svi mi treba, one su mlade i perspektivne i apsolutno je jasno da se radi o vanserijskim talentima i to je nešto što primarno treba da ostane zadatak svima oko njih, da dok su deca uživaju u tome jer ako se u nekom momentu ta draž prebaci u čist profesionalizam, to znači da se to neko zadovoljstvo u sportskom smislu završava i tu počinje da se podrazumeva sve. Tu treba staviti što duže, da dođe na red, mislim da je samo to bitno. Sve dok su zdrave i okružene ljudima kojima treba da budu da će biti medalja i da ćemo uživati u njihovim rezultatima i svih onih mlađih koji tek dolaze.

Progovorila je i o kraju karijere i čini se da se on još ne nazire.

- U principu, ja sam nespretna bila sa izjavama u Parizu samo zato što... Bila sam spremna na takav ishod, ali jednostavno sam potajno priželjkivala nešto sasvim drugo. I ja sam rekla da sam želela da u Parizu u jednom sasvim drugom kontekstu završim svoju sportsku karijeru. S obzirom da se to nije desilo, meni je sada apsolutno primarni fokus da se oporavim, jer znamo šta je i to nije nešto što generalno predstavlja neku veliku brigu i nešto što u ovom trenutku može da me skloni sa atletske staze, s obzirom da ćemo to da dovedemo u red i da kada budem spremna za treninge ja ću se vratiti. Mislim da moja karijera zaslužuje apsolutno drugačiji kraj. Sve dok sam zadovoljna s onim što radim, kako, i dokle god imam istu želju ja ću se pojaviti - navela je ona.

Na kraju je za "Telegraf" otkrila šta joj je značila objava na Instagramu koja je privukla veliku pažnju. Španovićeva je objavila fotografiju i napisala "Tutto passa. Vraćam se uskoro".

- Objava je bila to da sve prolazi, i lepo i ružno, i da je to i prokletstvo i lepota svakog trenutka - zaključila je Ivana Španović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Revizionista

Zoran Živković [18.09.2024.]




Video dana

Supermen poza

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati