Ostali sportovi

[ Izvor: Mediji ]

18. 09. 2024. 19:59 0

Igrač Partizana sa 14 golova srušio šampiona Srbije

Veliki derbi prvog kola Superlige Srbije u rukometu okončan je pobedom aktuelnog osvajača Kupa Partizana nad Vojvodinom i to u dvorani "Spens" u Novom Sadu 30:28. Crno-beli su tako po prvi put porazili Novosađane u gostima u šampionatu posle petnaest mečeva i četrnaest uzastopnih poraza na jugu Bačke.

Poslednji put u ligi Partizan je to učinio 2011. godine, a višestruki prvak Srbije i učesnik drugog po snazi EHF takmičenja ove godine je porazom započeo novu kampanju. Doduše, nakon što su nedavno u Superkupu upravo dobili velikog rivala u Banjaluci sa 24:22.

Duel se igrao u najvećoj hali u Novom Sadu, pošto je iz "Slane bare" okršaj premešten u "Spens" iz bezbedonosnih razloga. Pre meča započet je i rat saopštenjima, a sve je na kraju rešeno na terenu.

Crveno-beli su u ovom meču bili samo jednom prednosti, pošto je gost iz Beograda odmah na startu poveo sa dva gola razlike, a u nekoliko navrata u prvom poluvremenu vođstvo je bilo i na plus tri. U finišu poluvremena se domaćin vratio u igru, čak i poveo sa 12:11, međutim na duži odmor se otišlo pri vođstvu Partizana od 13:12.

Poslednji ozbiljniji trzaj Vojvodina je prikazala pri rezultatu 18:18 i od tog momenta je gost u dva navrata dolazio i do prednosti od plus četiri (28:24, 29:25). Partizan je tako na najbolji mogući način otvorio sezonu i oporavio se od poraza u Superkupu,

Nikola Crnoglavac je bio junak ovog meča pošto je postigao čak 14 golova iz 20 udaraca! Rukometaš je čak osam puta pogađao sa sedam metara i još šest puta iz igre.

Nikola Zečević je dodao pet pogodaka u pobedničkom timu, dok je sa druge strane sa osam golova dao Husein Nafea Ahmed Hešam, dok su po četiri dali Vukašin Vorkapić i Miha Kavčić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Revizionista

Zoran Živković [18.09.2024.]




Video dana

Proka pronalazač

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati