Ostali sportovi

[ Izvor: Mediji ]

03. 08. 2024. 08:51 1

Srušena je Holandija: Džudisti idu ka medalji

Džudisti Srbije upisali su sjajnu pobedu u osmini finala Olimpijskih igara pošto su sa 4:2 uspeli da poraze Holandiju. Našim reprezentativcima je sada potrebna još jedna pobeda kako bi došli do medalje!

Rival je prvi upisao pobedu i vodio sa 1:0, zatim i 2:1, međutim to nije poremetilo naše borce koji su kasnije kročili na tatami. Sve je počelo porazom Milice Nikolić u okršaju sa Džuli Beurskens za samo 25 sekundi.

Strahinja Bunčić je potom uspeo da se osveti i preko Tornikea Cjakadoe poravnao, međutim Marica Perišić nije uspela da donese preokret i Džoan Van Lishut je stavila Holandiju u pol poziciju.

Usledio je duel dug skoro sedam minuta u kom je Nemanja Majdov bio strpljvi i u zlatnom produžetku je iznudio treći penal Noela vant Enda.

Taj meč bio je inicijalna kapisla, pošto je Milica Žabić posle propuštene šanse za individualnu medalju u petak, sada za samo devetnaest sekundi porazila Marit Kamps za vođstvo od 3:2.

Poslednji poen Srbiji doneo je Aleksandar Kukolj, takođe u zlatnom produžetku u okršaju sa Majklom Korelom i Srbija je prošla dalje rezultatom 4:2.

Džudo se ove subote završava na OI, pa ćemo tokom dana imati makar još dva meča, pošto je plasman u četvrtfinale obezbedio makar repasaž.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati