Ostali sportovi

Direktno.rs

31. 07. 2024. 16:35 1

OKS uložio žalbu zbog SUDIJSKE KRAĐE: Nećemo odustati, naneta nam je NEPRAVDA

Olimpijski komitet Srbije izdao je zvanično saopštenje posle meča četvrtfinala bokserskog turnira na Igrama u Parizu, na kom je, prema mišljenju mnogih, naša predstavnica Natalija Šandrina debelo oštećena.

- Nakon završetka meča srpske bokserke Natalije Šadrine u četvrtfinalu Olimpijskih igara, u kategoriji do 60 kilograma, protiv Kineskinje Jang Venlu, Olimpijski komitet Srbije uložio je žalbu na nepravednu odluku sudija - stoji na sajtu OKS i dodaje se:

- OKS je podneo zvaničnu žalbu najvišim organima Međunarodnog olimpijskog komiteta, zatražio je da se ispita glasanje sudija na meču i da se donese pravedna odluka u korist naše bokserke. Olimpijski komitet Srbije očekuje pravednu i temeljnu istragu kako bi se osigurala pravda i integritet takmičenja.

- Sudije su prvo glasale na jedan način. Dvoje su dali prednost našoj bokserki. U naknadnom preglasavanju, troje sudija koji su glasali za egal borbu, dodelili su pobedu Kineskinji. Verujem da su svi koji su gledali meč, baš kao i ja, osetili snažnu nepravdu koja je naneta našoj Nataliji. Ostali smo bez reči! Olimpijski komitet Srbije je odmah nakon meča uložio žalbu i nećemo odustati, jer mi i jesmo ovde da se borimo za prava naših sportista i poštovanje principa fer-pleja na svim nivoima takmičenja - izjavio je predsednik OKS Božidar Maljković.

- Član Izvršnog odbora Međunarodnog olimpijskog komiteta i Olimpijskog komiteta Srbije i predsednik Svetske rvačke federacije, Nenad Lalović, takođe se oglasio povodom ovog slučaja, naglašavajući potrebu za transparentnošću i nepristrasnošću u sportskim takmičenjima - navodi se u saopštenju OKS.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati