Ostali sportovi

Direktno.rs

13. 07. 2024. 22:40 0

Trebalo da nosi zastavu na OI - sad je u zatvoru?!

Sprinter Nuredin Hadid, određen da predstavlja Liban na 100 metara na Olimpijskim igrama u Parizu, služi desetodnevnu zatvorsku kaznu zbog dezertiranja iz libanske vojske, tvrdi AFP. On je trebalo da nosi zastavu tokom ceremonije otvaranja Olimpijskih igara 26. jula, prema izvoru u Olimpijskom komitetu Libana, te da učestvuje u trci na 100 metara.

Prema ovom izvoru, 31-godišnji sporistista, takođe i vojnik, "pritvoren je od strane libanske vojske od njegovog dolaska u Liban pre nekoliko dana i služi desetodnevnu zatvorsku kaznu zbog dezertiranja iz libanskih oružanih snaga bez dopuštenja".

Predsednik Atletske federacije Libana, Roland Sadeh, insistirao je na puštanju Hadida, "naročito jer su mu rezultati omogućili da se kvalifikuje za Olimpijske igre nakon što je trčao 100 metara za 10,27 sekundi, što je vrlo dobar rezultat za Liban".

Napustio je Liban krajem prošle godine

- Nadali smo se da će Hadid biti amnestiran od čelnika vojske, pogotovo jer on predstavlja naciju na najvažnijem sportskom forumu, a to su Olimpijske igre - dodao je, rekavši da očekuje konačnu odluku vošstva vojske.

- Nadali smo se da će mu biti dopušteno trenirati - rekao je Saadeh, precizirajući da Atletski savez neće imenovati nijednog trkača da ga zameni.

Nuredin Hadid napustio je Liban krajem 2023. kako bi živeo u Francuskoj sa svojim voljenima i učestvovao u sportskim takmičenjima 2024. godine.

Društveno-ekonomska kriza bez presedana koju Liban doživljava od 2019. dovela je do naglog pada plata i porasta fenomena dezertiranja u vojsci i policiji, a ako libanska vojska zabrani vojnicima drugi posao, suočeni s krizom, vojnici nemaju drugog izbora kako da spoje kraj sa krajem, tvrdi AFP.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Doručak na travi

Zoran Živković [02.09.2024.]




Video dana

Beba uspavala tatu

Anketa

Da li će lista "nepodobnih" za ulazak u Srbiju ostati na snazi?

Rezultati