Ostali sportovi

[ Izvor: Mediji ]

12. 07. 2024. 09:16 1

Srpski olimpijac ne ide na OI: Nije poštovao antidoping pravila!

Hetik Nikolajevič Cabolov, rvač srpske reprezentacije, neće nastupiti na Olimpijskim igrama u Parizu. Međutim, razlog neće biti povreda, kako su glasile prvobitne informacije, već je u pitanju nepoštovanje antidoping propisa.

Cabolov, svetski prvak iz 2014. godine pod zastavom Rusije, suspendovan je jer se nije pojavio na obaveznim doping testovima - prenosi novinar Kristijan Pajls sa portala Floresling (Flowrestling).

Odranije je bilo poznato da 32-godišnjak iz Vladikakavkaza neće nastupiti na Igrama, iako je izborio normu na Evropskom prvenstvu u Beogradu prethodnog septembra, kada je osvojio bronzanu medalju u rvanju slobodnim stilom u kategoriji do 74 kilograma. Prvobitne informacije glasile su da je Cabolova sprečila povreda zadobijena tokom sparinga.

Prema navodima iz SAD, srpski reprezentativac nije bio pozitivan ni na jednom doping testu, ali je pao po članovima 2.3 i 2.5. U pitanju su "izbegavanje, odbijanje ili nemogućnost davanja uzorka na testiranje, odnosno uticanje ili pokušaj uticanja na bilo koji deo kontrole dopinga".

Cabolov nastupa pod srpskom zastavom od 2021. godine i član je Rvačkog kluba Partizan. Pre svetske bronze u Beogradu, za Srbiju je osvojio je i evropsku bronzanu medalju u Zagrebu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Doručak na travi

Zoran Živković [02.09.2024.]




Video dana

Beba uspavala tatu

Anketa

Da li će lista "nepodobnih" za ulazak u Srbiju ostati na snazi?

Rezultati