Ostali sportovi

[ Izvor: Mediji ]

30. 06. 2024. 15:59 0

Aleks Pereira lagano odbranio titulu: Prohasku na podu (VIDEO)

Brazilac Aleks Pereira (11-2) ostao je prvak poluteške kategorije (92,986 kg) u najjačem šampionatu sveta u dominantnom stilu. Nije druga runda glavnog okršaja na UFC 303 u Las Vegasu počela valjano, a popularni "Poatan" je oborio Čeha Jiržija Prohasku (30-5-1) kružnim udarcem nogom u glavu.

Podsetnik, za događaj u nedelju ujutur (po centralnoevropskom vremenu) u „bazi“ organizacije Dejne Vajta u glavnoj borbi je trebalo da učestvuju Amerkanac Majkl Čendler i Konor Mekgregor, nekadašnji prvak u pero i lakoj kategoriji. Istrošeni Irac se povukao iz borbe, a Brazilac i Čeh ponovo su pokazali neustrašivost htenjem da učestvuju na ovoj reviji. Obojica su 13. aprila učestvovali na UFC 300, a Prohaska je tada, na istom mestu, savladao našeg Aleksandra Rakića (14-4) prekidom u drugoj rundi.

Pereiri, čiji skor u kik boksu iznosi 33 pobede (21 KO) i sedam poraza, je ovo bila druga odbrana titule u ovoj diviziji. Šampionski pojas u poluteškoj kategoriji osvojio je 11. novembra prošle godine, kad je takođe nokautirao Prohasku. Prvi put je bio na ispitu za pojas prošlog aprila, kad je ekspresno nokautirao Amerikanca Džamala Hila, takođe bivšeg šampiona.

Utisak je da strašnom Brazilcu nema ko da stane na put, a da može da skine kilažu ispod 93. Logični Pereirin iskorak bio bi prelazak u tešku kategoriju. Ukoliko bi se domogao i pojasa u konkurenciji do 120,202 kg, „Poatan“ bi postao prvi čovek u istoriji UFC koji je pokorio tri divizije. Brazilac je svojevremeno osvojio titulu u srednjoj (83,915 kg) antologijskim trijumfom nad Novozelanđaninom nigerijskih korena Izraelom Adesanjom.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


In memoriam

Zoran Živković [01.07.2024.]




Video dana

Pomoć stiže

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati